Traganje za dvojicom ribara nestalih u istarskom akvatoriju bez rezultata, koordinirana akcija se nastavlja

Lučka kapetanija Pula (LK Pula) i Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) izvijestili su Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o rezultatima dosadašnjega koordiniranog traganja za dva hrvatska državljanina, koji su prije dva dana nestali u sjevernome Jadranu.

Složena akcija traganja i spašavanja koja se od 2. svibnja provodi na dijelu sjevernog Jadrana za dva nestala hrvatska državljanina, koji su isplovili iz Umaga u ranim jutarnjim satima u utorak, nastavljena je i tijekom današnjeg dana, nažalost bez rezultata.

Od jutarnjih sati u akciju traganja i spašavanja uključena su dvije brodice Lučke kapetanije Pula i brod Lučke kapetanije Rijeka i jedan brod Postaje pomorske i aerodromske policije Pula. U pomoć su se također odazvali privatni brodari u plovidbi područjem traganja te građani dobrovoljno, vlastitim brodicama. S obzirom da je tijekom sinoćnjeg traganja eho-sonarski uočen neodređeni obris na dubini od 28 metara, od jutros su na toj poziciji angažirani policijski ronioci te dva ronioca Istarske županije.

S obzirom na slabu podmorsku vidljivost, ronilački zaron danas je privremeno prekinut i bit će nastavljen tijekom sutrašnjeg traganja, u koje će također biti uključene dvije brodice Lučke kapetanije Pula, brod Lučke kapetanije Rijeka te brod Obalne straže RH, kojima se nastavlja traganje područja sukladno planu. Pomoć pruža i MRCC Roma, koji koordinira traganje s talijanske strane  Jadrana.

Obalne radio postaje ORP Rijeka-radio odašilju obavijesti SECURITE i PAN-PAN prema svim sudionicima u pomorskom prometu, u širem području traganja, koje će istim intenzitetom biti nastavljeno sutra, 5. svibnja.

Pisane vijesti