Ronilac teško ozlijeđen u naletu glisera za kojim traje potraga u zadarskom akvatoriju

Slika /arhiva/nsl LK SNM 8_11.jpg
Hrvatski ronilac pretrpio je po život opasne ozlijede uslijed naleta nepoznatoga glisera za kojim i danas traje potraga na zadarskome području nadzora sigurnosti plovidbe.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) obaviještena je jučer, 13. lipnja u 14.00 sati od strane Lučke kapetanije Zadar o već pokrenutoj akciji traganja i spašavanja povodom pomorske nesreće u kjoj je teško stradao ronilac, hrvatski državljanin, uslijed naleta za sada nepoznatoga glisera kod Turnja, na poziciji u moru ispred mjesnoga groblja.

Prema prikupljenim izjavama očevidaca djelatnici zadarske Kapetanije utvrdili su da se nesreća dogodila jučer nedugo prije 14.00 sati kada je na navedenoj poziciji preko hrvatskog ronioca prešao gliser bijele boje sa bijelom tendom za sunce.

Lučka kapetanija Zadar u suradnji sa Pomorskom policijom Zadar odmah po dojavi organizirala je potragu za nepoznatim plovilom koje je u trenutku nesreće plovilo iz smjera Biograda na moru prema Zadru, ali do sada nepoznato plovilo koje je sudjelovalo u ovoj teškoj pomorskoj nesreći nije pronađeno.

Ozlijeđeni ronilac izvan je životne opasnosti sa teškim tjelesnim ozljedama i trenutno je hospitaliziran u Općoj bolnici Zadar.

Središnjica je u  koordinaciji sa nadležnom zadarskom Kapetanijom uputila apel svim sudionicima u pomorskome prometu zadarskim arhipelagom da ukoliko imaju saznanja o ovoj nesreći dojave upute u Lučku kapetaniju Zadar, dežurnome djelatniku na broj: 099 2111 245.


Pisane vijesti