Potpredsjednik Vlade i ministar Butković u Ličko-senjskoj županiji

  • Slika /slike/foto 10_22/foto PPVRH-MIN-LSZ 21-10_22/nsl PPVRH-MIN-LSZ 21-10_22.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković zajedno je s potpredsjednicom Vlade Anjom Šimpragom, u petak, 21. listopada, boravio u Ličko-senjskoj županiji gdje se sastao s predstavnicima Županije.
 
Na sastanku na kojem su, uz potpredsjednika Vlade i ministra Butkovića i potpredsjednicu Vlade Šimpragu, sudjelovali i župan Ličko-senjske županije Ernest Petry, načelnik Općine Donji Lapac Ilija Obradović i načelnik Općine Udbina Josip Seuček, odlučeno je o nastavku izgradnje 1.300 metara nedovršene dionice ceste od Štrbac sela do Štrbačkog buka na Uni, dugačkoj ukupno 3.500 metara. Ujedno je, što se tiče Une i Štrbačkog buka, dogovoreno da će se, osim na radovima na kvalitetnijem pristupu tom prirodnom fenomenu, raditi i na boljoj valorizaciji destinacije s hrvatske strane, za potrebe turističkog razvoja.
 
Osim s predstavnicima Županije, potpredsjednik Vlade i ministar Butković razgovarao je i sa građanima o važnosti rekonstrukcije 26 kilometara duge ceste od Udbine do Donjeg Lapca, od kojih je 14 kilometara makadam, a koja je stanovnicima Donjeg Lapca važna za bolji pristup Gospiću i autocesti, dok je Udbinjanima važna zbog povezanosti s Unom kao turističkom destinacijom.
 
Dodajmo kako su na kraju svog boravka u Ličko-senjskoj županiji potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture i potpredsjednica Vlade, zajedno sa sudionicima sastanka, obišli prostor uz Unu i Štrbački buk koji se, iako je većim dijelom sastavni dio Nacionalnog parka Una u Bosni i Hercegovini, nalazi u Općini Donji Lapac.
 
IZVOR: HINA/MMPI

Najave