Potpredsjednik Vlade i ministar Butković obišao rekonstruiranu dionicu Porozina – Dragozetići na Cresu

  • Slika /slike/foto 7_24/foto PPVRH-CRES 18-7_24/nsl PPVRH-CRES 18-7_24.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković boravio je u četvrtak na otoku Cresu gdje je obišao završene radove na rekonstrukciji dionice državne ceste DC100 Porozina - Dragozetići, ukupne duljine zahvata 6,1 kilometara.

Kroz projekt je rekonstruirana dionica Porozina - Dragozetići u duljini od 4 kilometra te je provedeno izvanredno održavanje dionice Porozina u duljini od 2,1 kilometra. Vrijednost radova iznosila je nešto više od 4 milijuna eura, a riječ je o dionici državne ceste D100, koja prolazi sjevernim dijelom otoka Cresa i koja povezuje trajektno pristanište Porozina s gradom Cresom i drugim mjestima cresko - lošinjskoga područja.

Nakon obilaska obnovljene dionice, potpredsjednik Vlade i ministar Butković izrazio je zadovoljstvo kvalitetom izvedenih radova. "Radovi su završeni u lipnju i nastavljamo dalje s obnovom jer je činjenica da je ova dionica D100 koja ide do Cresa, u lošem stanju i Hrvatske ceste sukladno tome projektiraju i pripremaju projekt za dalje, tako da je već u raspisu i novih 4 kilometra nastavka, odnosno, rekonstrukcije i izvanrednog održavanja ove ceste.“, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar Butković istaknuvši kako je to dobro s obzirom da je riječ o projektu koji je jako bitan i za Cres i za Lošinj.

Naime, dio turističkog prometa, ali i domaćeg stanovništva koristi ovu dionicu, odnosno trajektnu liniju Brestova - Porozina“, a kako je pojasnio, cesta je zaista u lošem stanju i to znaju svi oni koji se njom koriste.", rekao je Butković i zahvalio Hrvatskim cestama i Gradu Cresu s obzirom na uvijek prisutnu dobru suradnju s lokalnim samoupravama kod rješavanja imovinsko - pravnih odnosa i drugih poslova.

Potpredsjednik Vlade i ministar Butković osvrnuo se i na druge projekte, koji se provode i pripremaju na otoku Cresu. „Tu govorimo o 4,6 kilometara dugom zahvatu na izgradnji treće trake i priključka prema trajektnom pristaništu Merag, za što radovi počinju u listopadu. Ponude za dionicu na dijelu Porozine do Meraga otvaraju se 8. kolovoza tako da ćemo u jesen početi s radovima u ovome dijelu i kod Meraga, uzevši u obzir da radove treba uskladiti sa završetkom turističke sezone.“, rekao je Butković te dodao da je i za radove  na dionici državne ceste Mali Lošinj - Veli Lošinj  potpisan Ugovor vrijedan više od 7 milijuna eura.

„I na otoku Cresu i na otoku Lošinju prisutni smo u dijelu rekonstrukcije postojećih državnih cesta, što povećava sigurnost prometa, a jedan i drugi otok su turistički jako privlačni stoga nam je jako bitno da završimo obnovu tih državnih cesta.“, zaključio je potpredsjednik Vlade i ministar Butković.

U obilasku završenih radova s potpredsjednikom Vlade i ministrom Butkovićem sudjelovali su i gradonačelnik Grada Cresa Marin Gregorović, gradonačelnica Grada Malog Lošinja Ana Kučić te rukovoditeljica poslovne jedinice Rijeka Hrvatskih cesta, Silvana Sorić.

Najave