Vlada RH: Usvojena Odluka o davanju suglasnosti odluke o izmjenama i dopuni Odluke o koncesiji na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene - luke nautičkog turizma Marina Kaštela

Usvajanjem Odluke prostorno se proširuje obuhvat luke posebne namjene, čime se omogućuje investiranje u daljnje unaprjeđenje lučkih sadržaja i usluga.

Na današnjoj Sjednici Vlada RH usvojila je Prijedlog odluke o izmjenama i dopuni Odluke o koncesiji na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene - luke nautičkog turizma Marina Kaštela.

Predmetnim prijedlogom Odluke mijenja se Odluka o koncesiji na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene - luke nautičkog turizma Marina Kaštela, na način da se usklađuje obuhvat luke posebne namjene, luke nautičkog turizma sa rješenjem Povjerenstva za granice, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u izmjeni i dopuni Rješenja o utvrđivanju granica lučkog područja luke posebne namjene, na način da se postojeći obuhvat luke posebne namjene proširuje za 25.449 metara kvadratnih, odnosno sa 211.000 na 236.000 metara kvadratnih, a pri tome se nove koordinatne točke iskazuju u službenom Hrvatskom terestričkom referentnom sustavu (HTRS96/TM).

Iznos koncesijske naknade se ne mijenja, već se stalni dio koncesije iskazuje u eurima, prema tečaju konverzije i iznosi 0,40 eura po metru kvadratnom, zauzete ukupne površine pomorskog dobra godišnje.

Predloženom izmjenom Ugovora o koncesiji proširuje se postojeći obuhvat luke posebne namjene, na kojem dijelu ovlaštenik koncesije planira ulaganja u ukupnom iznosu od 400.000,00 eura. Luka ima 440 vezova.

Pisane vijesti