Potpredsjednik Vlade i ministar Butković obišao radove na kružnom raskrižju u Gornjem Knegincu u Varaždinskoj županiji

  • Slika /slike/foto 3_23/foto PPVRH-VZ 14-3_23/nsl PPVRH-VZ 14-3_23.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković boravio je u utorak u Varaždinskoj županiji gdje je sa županom Anđelkom Stričakom i načelnikom Općine Gornji Kneginec Goranom Kaniškim te predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem i članom Uprave Alenom Leverićem, obišao radove na izgradnji kružnog raskrižja u Gornjem Knegincu.

Riječ je o projektu rekonstrukcije raskrižja državne ceste D3 s Vukovarskom i Topličkom ulicom, ugovorene vrijednosti 689.762,56 eura (bez PDV-a), koje provode Hrvatske ceste.

Nakon obilaska gradilišta potpredsjednik Vlade Butković izrazio je zadovoljstvo stanjem radova te istaknuo važnost ovog projekta za Općinu i sa aspekta sigurnosti prometa, rekavši kako je to najbolje prometno rješenje koje se radi: „Na ovom mjestu često su se događale i prometne nesreće, u izvedbi je projekt koji će biti gotov negdje u lipnju, početkom turističke sezone, a to je taj kružni tok koji će riješiti sve probleme na ovom prostoru.“, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar Butković.

Govoreći o projektima na kojima rade Hrvatske ceste na varaždinskom području, pa tako i o projektu izgradnje brze ceste Varaždin – Ivanec – Krapina, potpredsjednik Butković rekao je kako je raspisan natječaj i kako se otvaranje ponuda očekuje krajem ožujka ove godine. Dodao je kako se nada da neće biti žalbi kako bi što prije mogli otvoriti i prvu fazu te brze ceste: „To je nešto više od 30 milijuna eura, tako da u tom dijelu očekujemo ove godine što prije početak radova na izgradnji.“, zaključio je potpredsjednik Vlade i ministar Butković te spomenuo kako će se krajem ovog mjeseca susresti sa slovenskom ministricom prometa, Alenkom Bratušek pa se planira definirati pristupna, tj. spojna točka s hrvatske i slovenske strane, kako bi izgradnja brze ceste Varaždin – Ormož što prije krenula. Također se osvrnuo i na obnovu kolnika na autocesti A4, koju rade Hrvatske autoceste kroz dva projekta vrijedna oko 20 milijuna eura, a za koje je rekao kako se nada da će biti gotovi što prije, odnosno do početka turističke sezone.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić rekao je kako će izgradnja kružnog toka značajno doprinijeti povećanju sigurnosti prometa za mjesno stanovništvo Gornjeg Kneginca, a za ostale projekte Hrvatskih cesta na području Varaždinske županije rekao je kako su neki u završnoj fazi realizacije. „Ono što je ključni projekt u sljedećem razdoblju je, naravno, brza cesta Varaždin – Ivanec – Krapina, odnosno, izmiještanje državne ceste D2 Cestica i Petrijanec u prvoj fazi realizacije projekta te se radi na pripremi glavne projektne dokumentacije do kraja tekuće godine.“, rekao je napomenuvši kako ta dionica predstavlja svojevrsno 'usko grlo' na državnoj cesti D2 i njezinom izgradnjom značajno će se povećati kvaliteta mreže prometnica na području Varaždinske županije.

Varaždinski župan Anđelko Stričak zahvalio je potpredsjedniku Vlade i ministru Olegu Butkoviću te Hrvatskim cestama na realizaciji ovog, ali i svih drugih projekata, koji se dovršavaju i planiraju realizirati na području Županije, u ukupnoj vrijednosti preko 70 milijuna eura.

„To je zaista jedan poprilično velik iznos za područje Varaždinske županije. No, osim tih investicija na autocestama i državnim cestama mogu istaknuti da je Ministarstvo izašlo ususret našoj Županijskoj upravi za ceste zahvaljujući čijim sredstvima ćemo sanirati 28 klizišta, a vrijednost radova je 4,7 milijuna eura i također oko 9,2 milijuna eura ugovaramo za sanaciju samih kolnika. Tim sredstvima ćemo presvući oko 60 kilometara županijskih lokalnih cesta.“, zaključio je župan Stričak.

Najave