Potpredsjednik Vlade i ministar Butković na otvorenju 22. Rapske fjere

  • Slika /slike/foto 7_23/foto PPVRH-FJERA 25-7_23/nsl PPVRH-FJERA 25-7_23.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Jučerašnji posjet otoku Rabu, povodom predaje nove brze brodice pomorske medicinske službe na korištenje lučkoj ispostavi Rab, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković zaključio je sudjelovanjem na otvorenju 22. Rapske fjere, tradicionalne otočne manifestacije i najvećeg ljetnog srednjovjekovnog festivala koji okuplja brojne sudionike i kulturna društva iz Hrvatske i svijeta.

Obraćajući se okupljenima potpredsjednik Vlade i ministar Butković zahvalio je na pozivu i, u izaslanstvu predsjednika Vlade Republike Hrvatske,  istaknuo kako ova velika manifestacija pokazuje da smo mi jedan mali narod u Europskoj uniji sa velikom kulturom, sa bogatom prošlošću. „To je ono što nas čini drugačijima od drugih, to je ono što nas čini ponosnim na sve ono što se događalo u našoj prošlosti, a Rapska fjera, koja dolazi u sredini turističke sezone jedan je od najvećih događanja danas, kad govorimo o turističkim manifestacijama.“, rekao je Butković istaknuvši kako je dobro i točno ono što je rekao gradonačelnik da je Rapska fjera već prešla granice Hrvatske i da je prepoznatljiva u Europi i u svijetu.

„Naša zadaća je danas, dame i gospodo da gradimo bolju budućnost, ne samo ovdje na otoku Rabu, nego u čitavoj našoj domovini i na tome, i na svemu što činite ovdje, na jednom od najljepših hrvatskih otoka, vam čestitam i veselim se svakom projektu koji naš Rab čini boljim i prepoznatljivijim. Svima velike čestitke i želim vam da ova manifestacija još dugo traje i da bude tako uspješna, kao i do sada.“, zaključio je potpredsjednik Vlade i ministar Butković.

Rabska fjera je najstariji i najveći srednjovjekovni ljetni festival u Hrvatskoj, a održava se svake godine od 25. do 27. srpnja.

Pisane vijesti