Potpredsjednik Vlade i ministar Butković na obilježavanju Dana Općine Lopar

  • Slika /slike/foto 9_24/foto PPVRH-LOPAR 6-9_24/nsl-1 PPVRH-LOPAR 6-9_24.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, sudjelovao je u petak, 6. rujna 2024. godine na obilježavanju Dana Općine Lopar na otoku Rabu. Tom je prigodom sudjelovao na polaganju kamena temeljca za izgradnju novog dječjeg vrtića, a potom i na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Lopar.
 
Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar Butković u svom je obraćanju okupljenima istaknuo kako je Lopar u potpunosti opravdao svoje izdvajanje u samostalnu lokalnu jedinicu dodavši kako je užitak doći u Lopar, koji je progresivan, i gdje uvijek ima novih projekata. Osvrnuvši se na današnje polaganje kamena temeljca za novi dječji vrtić, Butković je podsjetio kako je, prije sedam-osam godina, u Hrvatskoj pokrenuta renesansa ulaganja u luke, a luke Melak i San Marino u Loparu samo su još jedan primjer toga.
 
Predsjednik Općinskoga vijeća Damir Paparić u svom je govoru istaknuo kako u Loparu niti jedna stranka nema većinu, ali usprkos tome postoji sloga koja je najvažnija za funkcioniranje sredine.
 
Načelnik Općine Lopar Zdenko Jakuc u svom se govoru, između ostaloga, osvrnuo na projekte koje je Općina Lopar realizirala, kao što je Sportska dvorana Lopar, a spomenuo je i otvaranje Interpretacijskoga centra „Čovik i more“ te je opisao izgled novoga dječjeg vrtića za koji je danas položen kamen temeljac istaknuvši kako loparske obitelji za svoju djecu imaju besplatan dječji vrtić.
 
Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Josip Borić u svom je obraćanju rekao da se Lopar kao općina, kao i mnoge druge, suočava s potrebom za daljnjim razvojem, kako i s izazovima očuvanja okoliša, održivim turizmom te zadržavanjem i privlačenjem mladih ljudi. Nadalje je dodao kako vjeruje da se zajedno, uz međusobno razumijevanje i suradnju, mogu prevladati sve prepreke te da će se Lopar nastaviti graditi kao mjesto u kojem svi žele živjeti.
 
Uz potpredsjednika Vlade i ministra Butkovića, načelnika Jakuca, predsjednika Općinskog vijeća Paparića te izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora Borića, sjednici su nazočili i izaslanik župana Primorsko - goranske županije Marin Lazarić, ravnatelj Uprave za otoke Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a Dominik Paparić, kao i gradonačelnici i načelnici susjednih i prijateljskih gradova i općina. Svečana sjednica Općinskog vijeća završila je dodjelom priznanja ovogodišnjim laureatima za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa i u unaprjeđenju kulture.

Pisane vijesti