Potpisan Ugovor o sufinanciranju javne usluge u cestovnom prometu putnika Virovitičko-podravske županije

  • Slika /slike/foto 6_23/foto PPVRH-VPZ 19-6_23/nsl PPVRH-VPZ 19-6_23.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u ponedjeljak, 19. lipnja 2023. u Virovitici je sa županom Virovitičko-podravske županije Igorom Androvićem potpisao Ugovor o sufinanciranju javne usluge u cestovnom prometu putnika.

Obraćajući se okupljenima, potpredsjednik Vlade i ministar Butković uvodno se osvrnuo na otvaranje radova na jednom od najvažnijih infrastrukturnih projekata danas u Hrvatskoj – brze ceste od Bjelovara do Virovitice, što su zajedno obilježili prije nešto više od mjesec dana.
Govoreći o važnosti potpisivanja Ugovora o sufinanciranju javne usluge u cestovnom prometu putnika, Butković je istaknuo kako je ovo hvalevrijedan potez Županije koja je iskoristila mogućnost da bude četvrta u Hrvatskoj koja potpisuje ugovor za javnu uslugu, potvrdivši prije mrežu linija u sinergiji sa svim gradonačelnicima i načelnicima.
 
„Danas smo potpisali ugovor o sufinanciranju i zaključili javnu uslugu na način da ukupan iznos od 2,1 milijuna eura, sa nešto malo više od 75 posto odnosno nešto više od 1,6 milijuna eura preuzima Ministarstvo, a ostatak od 25 posto financiraju županije, gradovi i općine Virovitičko-podravske županije.“, izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar Butković te dodao kako je na ovaj način svim građankama i građanima Virovitičko-podravske županije osiguran povlašten dostupan javni prijevoz, što je i smisao cijelog projekta.
 
Virovitičko-podravski župan Andrović, koji je ovom prilikom i sa gradonačelnicima i načelnicima općina potpisao sporazum o sufinanciranju usluge linijskog prijevoza putnika na području Virovitičko-podravske županije, istaknuo je kako je Županija za projekt izdvojila 267 tisuća eura te još toliko općine i gradovi, ovisno o broju i kilometrima linija. Također je naglasio kako su sve linije usuglašene s gradonačelnicima i načelnicima jer upravo oni najbolje poznaju potrebe svojih sugrađana.
 
„Naša je želja da što više županija potpiše ugovore o javnoj usluzi.“, naglasio je potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture dodavši da je to poticaj i drugim županijama da iskoriste mogućnosti i potpišu ugovore o javnoj usluzi, za što je osigurano ukupno oko 60 milijuna eura iz Državnog proračuna.
 
Uz potpredsjednika Vlade i ministra Butkovića te virovitičko-podravskog župana Androvića, potpisivanju Ugovora nazočili su gradonačelnici i načelnici s područja Virovitičko-podravske županije, saborski zastupnici i ostali uzvanici.

Vijesti iz medija