Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavu školske opreme Pomorske škole Bakar

Slika /slike/foto 4_19/foto MIN-PSKBAKAR 5-4_19/nsl MIN-PSKBAKAR 5-4_19.JPG
Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković i ravnatelj Pomorske škole Bakar, Gordan Papeš potpisali su danas Ugovor kojim će se našoj najstarijoj pomorskoj školi dodijeliti bespovratna sredstva za nabavu potpuno nove školske opreme.

Potpisivanjem ovog Ugovora, ukupne vrijednosti 1.061.597,50 kuna, osigurat će se sredstva za nabavu opreme koja će Pomorskoj školi u Bakru omogućiti izvođenje nastave sukladno zahtjevima međunarodne STCW Konvencije.

Ova sredstva dodijeljena su temeljem Javnog poziva za održavanje školskih brodova srednjoškolskih pomorskih učilišta i opremanje obveznom opremom u skladu s odredbama STCW Konvencije. Od ukupno 3 milijuna kuna, Pomorskoj školi u Bakru dodijeljeno je oko 1.060.000 kuna, dok će ostatak novca biti raspoređen na druge pomorske škole u Hrvatskoj. Iznimno mi je drago što će se sa dodijeljenim sredstvima obnoviti školski brod Vila Velebita II, kao i to da će škola nabaviti potpuno  novi software za izobrazbu pomoraca. Siguran sam kako ćemo u idućim godinama izdvojiti i više sredstava za nabavku školske opreme za naše pomorske škole.“. - istaknuo je nakon potpisivanja Ugovora ministar Oleg Butković.

Ugovorom će se osigurati sredstva za nabavu nove računalne opreme (software za izobrazbu), za financiranje popravka i održavanje školskog broda 'Vila Velebita II' te sredstva za realizaciju Projekta nabave opreme za brodsku hidrauliku (nastavno pomagalo).

Financiranjem ovakvih i sličnih projekata Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture nastoji utjecati na ostvarivanje ciljeva iz Strategije pomorskog razvitka i integralne pomorske politike Republike Hrvatske za razdoblje od 2014. do 2020. godine i to kroz promociju, jačanje kompetencija i podizanje kvalitete obrazovanja učenika u srednjim školama, koje provode strukovne programe u sektoru pomorstva.

Naime, jedna od mjera za postizanje ovih ciljeva sastoji se i u osiguravanju materijalnih uvjeta za učinkovito provođenje naobrazbe sukladno zahtjevima STCW Konvencije.



Pisane vijesti