Pomoćnik ministra Mario Madunić sudjelovao u radu '27. godišnjeg Kongresa europskih udruženja za istraživanje nesreća'

Slika /arhiva/nsl pmMM-EVU 11-10_18.jpg
U radu trodnevnog međunarodnog '27. Kongresa europskih udruženja za istraživanje nesreća' (27th Annual Congress of the European Association for Accident Research), ispred Minstarstva mora, prometa i infrastrukture sudjelovao je pomoćnik ministra, Mario Madunić.

Na samome početku skupa pomoćnik ministra, Mario Madunić u svom obraćanju prenio je pozdrave sudinicima i organizatorima u ime ministra, Olega Butkovića te je tom prilikom istaknuo značaj održavanja Kongresa kao mjesta okupljanja stručnjaka u području istraživanja i analize prometnih nesreća, ali i tema koje su istaknute kao temeljne odrednice skupa: "Zadovoljstvo mi je pozdraviti Vas u ime Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, ministra mora, prometa i infrastrukture gospodina Olega Butkovića i u moje osobno ime, na početku kongresa Europske asocijacije za istraživanje i ekspertizu prometnih nesreća – EVU 2018. kojem je Dubrovnik u iduća tri dana domaćin. Svima želim srdačnu dobrodošlicu.". - rekao je pomoćnik ministra Madunić u svom uvdnom obraćanju >>> više iz govora pomoćnika minstra, Maria Madunića >>>

Ovogodišnji Kongres, koji se održavao od 11. do 13. listopada Dubrovačkom Hotelu 'Rixos', realiziran je u surdnji Udruge EVU Croatia i Centra za vozila Hrvatske d.d, a slijedom odluke međunarodne krovne udruga EVU (European Association for Accident Research and Analysis), koja okuplja više od 1000 vještaka i stručnjaka iz područja istraživanja i analize prometnih nesreća iz 20 zemalja Europe i koja je organizaciju ovog skupa s punim povjerenjem povjerila Hrvatskim predstavnicima.

Trodnevni program obuhvatio je 4 glavne teme, poput 'Traffic Accidents Involving Motorcycles', koja obrađuje razne vrste prometnih nesreća, u kojima sudjeluje jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu, a čije su posljedice, nažalost, vrlo često s smrtnim ishodom.

Također je tamtizirano pitanje prometnih nesreća koje su direktno vezane uz poslovanje i postupanje osiguravajućih društava 'Insurance Fraud', budući da veliki financijski iznosi bivaju iskorišteni u više ili manje uspješnim poduhvatiima prevara u području osiguranja.

Tematiziran je i digitalizacijski aspekt u okviru teme 'Big Data', što je tema koja je započeta na prošlogodišnjem kongresu, a s obzirom na konstantni razvoj mogućnosti primjene, ova tema nastavljena je u okviru ovogodišnjeg Kongresa, dok je finalna tema naslovljena 'Open Forum', u okviru koje se razgovaralo o mogućnostima prezentiranja rezultata istraživanja iz različitih područja relevantnih u rekonstrukciji prometnih nesreća, kao što su tehnička ispravnost vozila, forenzička biomehanika, prometno inženjerstvo, rezultati crash testova i slično.


 


Stranica