Pomoćnik ministra Anđelko Petrinić u obilasku područja Lučke uprave Poreč

Slika /slike/foto 9_19/foto pmAP-LUPorec 13-9_19/nsl pmAP-LUPorec 13-9_19.jpg
Pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture, Anđelko Petrinić sudjelovao je u petak, 13. rujna 2019. godine u obilasku investicija na području Lučke uprave Poreč.

Investicije u lučku infrastrukturu pomoćnik Petrinić obišao je u društvu Gradonačelnika grada Poreča, Lorisa Peršurića i ravnatelja Lučke uprave Poreč, Željka Čoraka.

Svoj posjet Poreštini pomoćnik Petrinić započeo je u Červar Poratu, gdje je obišao novoizgrađeni dio komunalne luke otvorene za javni promet. Ukupna vrijednost ove investicije iznosi 12.406.086,52 kuna, s time da je u navedenu luku od 2014. godine Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture ukupno uložilo 7.225.071,55 kuna, Istarska županija 470.312,50 kuna dok je ostatak radova financiran iz prihoda Lučke uprave Poreč. U luci je izvršena dogradnja lukobrana sa školjerom, uređena je operativna obala te su izgrađena četiri mola za privez brodica sa sveukupno 220 komunalnih vezova. Osim toga, postavljena je i kompletna komunalna infrastruktura te uveden video - nadzor.

Posjet Lučkoj upravi pomoćnik Petrinić nastavio je obilaskom novoizgrađenog lukobrana Barbaran u Poreču. Riječ je o investiciji kojom će se područje akvatorija porečke luke zaštiti od sjeverozapadnih i zapadnih vjetrova. Izgradnja ovog lukobrana značajno će doprinijeti sigurnosti priveza plovila u luci, kako u domaćem, tako i u međunarodnom linijskom pomorskom prometu. Ukupna vrijednost investicije iznosi 5.982.476,68 kuna (sa PDV-om).


Pisane vijesti