Pomoćnica ministra Kunštek napisala uvodnik za novo izdanje časopisa Danube Watch

Slika /slike/foto 1_21/nsl pmKUNSTEK 15-1_21.jpg
Pomoćnica ministra mora, prometa i infrastrukture, Duška Kunštek za službeno glasilo Međunarodnog povjerenstva za zaštitu rijeke Dunav (ICPDR), 'Danube Watch',  napisala je uvodnik, povodom izlaska najnovijeg izdanja, u kojemu je kroz multidisciplinarno orijentiran osvrt naglasila važnost mnogostrukog učinka klimatskih promjena na sliv rijeke Dunav: „Nužnost međusobne suradnje riječnih komisija i ostalih dionika riječnog sektora u cilju osiguravanja kvalitete, čistoće i zaštite kako riječnih ekosustava, kao i svih onih koji žive u području samog sliva, iziskuje potrebu dodatno naglasiti važnost i isplativost prijevoza roba unutarnjim plovnim putovima, na rijeci Dunav.“. – između ostalog napisala je pomoćnica Kunštek.

Uz poseban naglasak u uvodniku glasila, pomoćnica Kunštek posebnu važnost pridala je činjenici o petnaestogodišnjem postojanju i djelovanju Savske komisije, kojom trenutno predsjeda te je u tom smislu navela kako je Savska komisija jedina riječna komisija koja se bavi upravljanjem vodama i plovidbom.

Cijeli tekst uvodnika možete pročitati na poveznici >>>, putem koje su dostupni i svi drugi članci objavljeni na mrežnoj stranici ICPDR 'Danube Watch 2/2020'.

Međunarodno povjerenstvo za zaštitu rijeke Dunav (ICPDR), kao jedan od glavnih ciljeva u svojem radu ističe poboljšanje regionalne suradnje i razmjenu informacija o održivom upravljanju vodama i zaštiti okoliša u slivu rijeke Dunav te izvještava o trenutnim pitanjima, koja utječu na sliv Dunava, kao i o poduzetim radnjama u cilju rješavanja izazova u riječnom slivu. Rad ICPDR-a temelji se na Konvenciji o zaštiti rijeke Dunav (DRPC), glavnom pravnom instrumentu za suradnju i prekogranično upravljanje vodama, u slivu rijeke Dunav.

Pisane vijesti