Hrvatske autoceste, HŽ putnički prijevoz, Jadrolinija i Hrvatska pošta kao pomoć od posljedica potresa osigurali besplatne usluge za korisnike sa područja Sisačko - moslavačke županije i sudionike humanitarnih akcija i obnove

Slika /slike/Helping hand 4-1_20.jpg
Iz javnih tvrtki Hrvatske autoceste d.o.o. (HAC) i HŽ Putnički prijevoz d.o.o. (HŽPP) u cilju olakšavanja teških posljedica potresa, osigurali su besplatan prijevoz stanovnicima sa područja Sisačko - moslavačke županije, ali i volonterima Hrvatskog Crvenog križa, članovima Stožera civilne zaštite i HGSS-a, kao i svima uključenim u pružanje pomoći i sanaciju šteta.

HŽPP osigurao je besplatne usluge željezničkog prijevoza za korisnike sa područja Sisačko - moslavačke županije do 31. siječnja 2021. godine, na svim relacijama unutar RH, a stanovnicima će vozna karta biti izdana na temelju osobnih dokumenata, kojima mogu dokazati mjesto prebivališta na području pogođenom potresom.

Svi stanovnici, kao i pripadnici službi uključenih u organiziranje i pružanje pomoći, besplate karte mogu preuzeti na blagajnama ili u vlaku.

Iz tvrtke HAC priopćili su kako je svim hitnim službama, kao i prijevoznicima pomoći te zbrinjavanja stanovništva pogođenog potresom sa području Sisačko - moslavačke županije, jučer u 15.00h  obustavljena naplata cestarine na autocesti Zagreb - Sisak, a razdoblje besplatne cestarine na A11 za sve korisnike produžava se do ponedjeljka 4. siječnja 2021. godine do 08.00 sati. 

HAC priopćenjem za javnost ističe zahvalnost svim stanovnicima Hrvatske na ponovno iskazanoj velikodušnosti i uključenosti u pomaganje unesrećenim stanovnicima teško stradalih područja u Sisačko - moslavačkoj županiji. HAC je u kontaktu sa službama za spašavanje te su ponudili pomoć u strojevima i ljudstvu, dok su vatrogasne postrojbe HAC-a spremne, po pozivu, uključiti se u akciju pružanja pomoći stradalima od posljedica razornog potresa u Petrinji, Sisku i okolici.
 
Tvrka Jadrolinija d.o.o također pomaže područjima pogođenima potresom u Sisačko – moslavačkoj županiji, a kako bi se brzo i efikasno pomoglo stradalima u potresu, Jadrolinija je donijela Odluku o oslobađanju plaćanja putnih karata za vozila koja sudjeluju u prijevozu humanitarne pomoći, vozila DVD-a, HGSS-a te volontera koji odlaze kao pomoć na potresom nastradalo područje. Osim besplatnog prijevoza za humanitarnu pomoć, besplatan prijevoz imaju sve osobe s pogođenih područja koje putuju prema otocima uz predočenje osobne iskaznice. Uz stavljanje svojih usluga na raspolaganje, organizirana je i humanitarna akcija djelatnika Jadrolinije koji će od plaće za prosinac moći izdvojiti željeni iznos za pomoć stradalim obiteljima.

Uz prikupljene donacije djelatnika, donaciju će uplatiti i tvrtka Jadrolinija, a sva prikupljena novčana sredstva bit će uplaćena na račun koji je Vlada otvorila za donacije financijskih sredstava, u okviru akcije 'Pomoć za obnovu nakon potresa'.

Iz tvrtke Hrvatska pošta kao pomoć stradalima na područjima zahvaćenim posljedicama katastrofalnog potresa, svim korisnicima svih poštanskih ureda u Hrvatskoj omogućeno je oslobađanje od plaćanja naknade, prilikom uplate pomoći unesrećenima, a Hrvatska pošta već je osigurala humanitarnu donaciju u iznosu od milijun kuna.


Vijesti iz medija