Počeli radovi na rotoru Vukadinovići u Imotskom

  • Slika /slike/foto 3_23/foto PPVRH-IM-SDZ 2-3_23/nsl PPVRH-IM-SDZ 2-3_23.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković boravio je u četvrtak, 2. ožujka u Glavini Donjoj kod Imotskog gdje je obišao radove na projektu rekonstrukcije križanja državne ceste D60, županijske ceste ŽC6157 i lokalne ceste LC67161, sanacija opasnog mjesta Vukadinovići – faza 1.
 
Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture rekao je kako je ovo nastavak radova na prometnicama u Imotskoj krajini podsjetivši kako je nedavno uspješno završena rekonstrukcija opasnog zavoja u mjestu Ajdukova Draga. "Sve to rezultat je kontinuirane suradnje Grada Imotskoga, Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatskih cesta odnosno Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Nakon završetka rotora Vukadinovići, zajedno s nogostupom od kilometar i pol, mi ćemo na postojećoj državnoj cesti riješiti sve kritične probleme.“, istaknuo je potpredsjednik Vlade i ministar Butković dodavši kako je ovo uvod u najveći projekt koji je ovdje neophodan, a to je brza cesta Zagvozd - Imotski. "Pri kraju je projektna dokumentacija, a do kraja ove godine očekujemo izdavanje lokacijske dozvole.“, izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture te dodao kako se u sljedećoj godini očekuje konačno raspisivanje natječaja, kao i početak gradnje tog, kada je riječ o cestovnoj infrastrukturi, jednog od najvećih infrastrukturnih projekata.

Dodajmo kako je u sklopu projekta rekonstrukcije prometnog čvora predviđena rekonstrukcija križanja državne ceste DC60, županijske ceste ŽC6157 i lokalne ceste LC67161, odnosno sanacija opasnog mjesta Vukadinovići. Na predmetnom raskrižju implementirano je raskrižje kružnog oblika (rotor) čime su optimalno iskorištene raspoložive prostorne mogućnosti lokacije.

Prvom su fazom projekta obuhvaćeni kompletni radovi na rotoru, osim privoza lokalne ceste LC67161 na kojem se nalazi objekt predviđen za uklanjanje, kao i radovi na izmjeni tlocrtne geometrije raskrižja, kolničkoj odvodnji, izmještanju komunalnih instalacija te prometnoj opremi i signalizaciji.
 
Izvođač radova uveden je u posao 21. veljače 2023. godine, a ugovorena vrijednost projekta za 1. fazu iznosi više od 500 tisuća eura.

Najave