Pacijentica u visokoj trudnoći spasilačkom brodicom Zadarske kapetanije po izrazito gustoj magli uspješno prevezena u Zadar

Slika /arhiva/SAR_14.jpg
Službenici Lučke kapetanije Zadar noćas su po izrazito gustoj magli na moru uspješno i u vrlo kratkom vremenu obavili hitan medicinski transport (MEDICO) pacijentice sa otoka Ugljana u Zadar.

Akcija hitnog medicinskog transporta poduzeta je u koordinaciji Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka), čiji službenici su noćas, 19. veljače u 01.00h zaprimili poziv dežurne liječnice iz mjesta Preko na otoku Ugljanu, o potrebi organiziranja hitnog medicinskog transporta pacijentice u visokom stupnju trudnoće, M.K. (rođena 1998. godine), državljanka Republike Hrvatske.

Obavijest o zahtjevu za MEDICO transport iz MRCC Rijeka proslijeđena je u Lučku kapetaniju Zadar čiji službenici su, unatoč izrazito gustoj magli na moru, u 01.20h isplovili iz Luke Gaženica prema mjestu Preko spasilačkom brodicom, na koju su prethodno organizirali ukrcaj liječničke pratnje.

Ukrcaj pacijentice na spasilačku brodicu LK Zadar obavljen je u Preku u 01.45h, nakon čega je pacijentica u liječničkoj pratnji prevezena u Gaženicu, kamo su pristali u 02.10h, kada su u daljnje medicinsko postupanje pacijenticu preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Zadar, čime je ova akcije uspješno okončana.

Pisane vijesti