Otvorena četverotračna cesta Gaženica - Zadar 2

Slika /arhiva/071106-g1.jpg

(foto: FaH)Novoizgrađena brza četverotračna prometnica Gaženica - čvorište Zadar 2 na autocesti Zagreb-Šestanovac, duga 17,5 kilometara, otvorena je za promet jutros u 10 sati, a oko 13 sati njome se provezao ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta s predstavnicima Hrvatskih cesta.

Ispred čvorišta Zadar 2 ministar Kalmeta okupljenim je novinarima rekao da je to jedan od najvećih infrastrukturnih objekata u Zadarskoj županiji i pokretač razvoja cijele županije.

Zajedno s lukom Gaženicom, u koju država ulaže 220 milijuna eura, te s gospodarskom zonom, cesta koja spaja Zadar sa zaleđem znači ubrzani napredak ovoga kraja, rekao je ministar.

Odgovarajući na kraju na upite novinara, Kalmeta je izjavio da je cijena ceste 440 milijuna kuna plus troškovi otkupa zemljišta.

Postoje ceste koje su duplo kraće i duplo skuplje, što ovisi o terenu na kojemu se grade, rekao je Kalmeta. Dodao je da nije bilo posebne svečanosti otvaranja kako se ne bi to doživjelo kao HDZ-ova predizborna kampanja.

(Hina)Vijesti iz medija