Otvoren novi sortirni centar Hrvatske pošte u Velikoj Gorici

Slika /slike/foto 9_19/foto MIN-HP 23-9_19/nsl MIN-HP 23-9_19.jpg
Danas je u Velikoj Gorici otvoren Novi sortirni centar Hrvatske pošte (HP). Na svečanom otvorenju centra u koji je uloženo ukupno 350 milijuna kuna sudjelovao je i Predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković te ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, a pored mnogobrojnih uglednika i gostiju svečanosti je prisustvovao i Direktor Hrvatske pošte, Ivan Čulo.

„Čestitam Upravi te svim zaposlenicama i zaposlenicima Hrvatske pošte na ostvarenom projektu. Ovom investicijom Hrvatska pošta, kao državno poduzeće, pridonosi javnim ulaganjima te hvata korak s četvrtom industrijskom revolucijom. Najmodernija tehnologija koja omogućuje brže i učinkovitije sortiranje pisama i paketa pokazuje dobru, kvalitetnu i osmišljenu politiku HP-a. Stoga je uistinu dobro da Društvo koje zapošljava više od 10.000 ljudi ima snage, znanja i umijeća iznijeti jednu ovakvu investiciju“, rekao je povodom svečanog otvorenja novoizgrađenog centra Predsjednik Vlade Andrej Plenković te dodao kako su usprkos investiciji i objedinjavanju poslovnih procesa s više različitih lokacija s područja grada Zagreba sva radna mjesta u tvrtki sačuvana.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković istaknuo je pak kako se HP sjajno nosi sa svim novim izazovima i to upravo zahvaljujući ovakvim investicijama, koje su preduvjet za daljnji razvoj tvrtke, ali i garancija osiguranja liderske pozicije na tržištu.

Direktor Hrvatske pošte Ivan Čulo  kazao je kako je ova investicija dodatna odskočna daska za još bolju i kvalitetniju uslugu HP-a za sve hrvatske građane i gospodarstvo.

Podsjetimo, riječ je o kapitalnoj investiciji Hrvatske pošte, čija je realizacija započela 2017. godine, a zahvaljujući kojoj su na jednom mjestu centralizirani mnogobrojni poslovni procesi HP-a, poput razrade pošiljaka, poštanske i paketske logistike, prijevoza te međunarodnih poslova.

Novoizgrađeni se centar nalazi nedaleko od Međunarodne zračne luke Franjo Tuđman, na ulazu u Veliku Goricu, blizu autoceste A11 i gradske zaobilaznice, a prostire se na ukupno 32.000 m2 te u njemu radi više od 1500 zaposlenika.

Osim za rastuće tržište paketa, ulaganje u Velikoj Gorici važno je i zbog sve intenzivnijeg razvoja e-trgovine u Republici Hrvatskoj.

Vijesti iz medija