Održana svečana akademija povodom Dana pomorstva i unutarnje plovidbe

  • Slika /slike/foto 12_22/foto DPUP-NAGRADE-ZD  6-12_22/nsl DPUP-NAGRADE-ZD 6-12_22.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U Zadru je povodom obilježavanja Dana pomorstva i unutarnje plovidbe održana svečana akademija na kojoj su tradicionalno dodijeljene nagrade i priznanja svima onima koji su dali poseban doprinos u razvoju pomorstva i unutarnje plovidbe u Republici Hrvatskoj i svijetu.

U svjetlu tradicije nagrađivanja zaslužnih ustanova, pojedinaca, udruga i tvrtki iz pomorstva i unutarnje plovidbe, dodijeljena su priznanja u ukupno šest kategorija.

Tako je priznanje za unaprjeđenje pomorske znanosti i obrazovanja u Republici Hrvatskoj ove godine dodijeljeno Pomorskoj školi Zadar, a nagradu je preuzeo ravnatelj škole g. Marin Perinić. U istoj je kategoriji nagrada dodijeljena i Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, a priznanje je ispred ove ugledne visokoškolske ustanove preuzela dekanica fakulteta, gđa Ana Perić Hadžić.

Nagradu je ove godine dobila i Lučka uprava Slavonski Brod i to za doprinos razvoju i ugledu unutarnje plovidbe. Nagradu je preuzeo ravnatelj Lučke uprave, g. Marijan Jurić.

U kategoriji razvitka pomorskog gospodarstva priznanje je ove godine dodijeljeno našoj najvećoj brodarskoj kompaniji – Jadroliniji. Nagradu je preuzeo predsjednik Uprave tvrtke, g. David Sopta.

U kategoriji traganja i spašavanja na moru nagrada je dodijeljena posadi SAR plovila Lučke kapetanije Senj. Nagrađenu posadu čine djelatnici LK Senj u sastavu g. Tomislav Zrinski, g. Vladimir Bjondić i g. Davor Šjoat.

Priznanje je dobila i Udruga pomoraca Sv. Nikola Vrsi i to u kategoriji promicanja pomorske kulture. Nagradu je preuzeo g. Neven Predovan, predsjednik Udruge.

U kategoriji unaprjeđenja sigurnosti na moru nagrada je dodijeljena Državnom hidrometeorološkom zavodu (DHMZ). Nagradu je ispred DHMZ-a preuzela ravnateljica Zavoda, gđa Branka Ivančan - Picek.

Pisane vijesti