Održana konferencija Radne skupine za luke na Mediteranskom koridoru

  • Slika /slike/foto 4_23/foto MMPI-LURI 19-4_23/nsl MMPI-LURI 19-4_23.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Lučka uprava Rijeka organizirali su konferenciju Radne skupine za luke na Mediteranskom koridoru osnovne TEN-T prometne mreže koja se održala u utorak, 18. travnja u Rijeci.
 
Konferenciju su otvorili europska koordinatorica za Mediteranski koridor osnovne TEN-T prometne mreže Iveta Radičova i ravnatelj Uprave za EU fondove i strateško planiranje Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Damir Šoštarić. Na konferenciji su sudjelovali predstavnici lučkih uprava i luka na mediteranskom koridoru koji su na radnom sastanku i okruglom stolu predstavili aktualne teme o zajedničkim aktivnostima, različitim pristupima, iskustvima te izazovima kako bi se unaprijedila kvaliteta jednog od ključnih teretnih koridora u Europskoj uniji.
 
Radnu skupinu za luke osnovala je Glavna Uprava za mobilnost i promet Europske komisije za Mediteranski koridor osnovne TEN-T prometne mreže, a okuplja predstavnike svih država kroz koje prolazi Mediteranski koridor (od Španjolske, Francuske, Italije, Slovenije, Hrvatske i Mađarske), kao i predstavnike dionika prometnog sustava (željeznice, ceste, morske i zračne luke).

(FOTO: Lučka uprava Rijeka)


Pisane vijesti