Obilježena 10. godišnjica osnutka AIN-a

  • Slika /slike/foto 5_23/foto 10-AIN 26-5_23/nsl 10-AIN 26-5_23.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Svečanost povodom 10. godišnjice osnutka Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu (AIN) održala se u utorak, 23. svibnja 2023. godine.
 
Pozdravne govore sudionicima svečanosti uputili su predsjednik Upravnog vijeća AIN-a Davor Poljak, ravnateljica AIN-a Alana Vukić i državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Alen Gospočić.
 
Tijekom svečanosti uručene su zahvalnice za dobru suradnju Upravi sigurnosti plovidbe, Upravi zračnog prometa, elektroničkih komunikacija i pošte te Upravi za željezničku infrastrukturu i promet pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, kao i Agenciji za sigurnost željeznice, Agenciji za civilno zrakoplovstvo, Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe, Hrvatskom registru brodova, Fakultetu prometnih znanosti i ALTPRO d.o.o.
 
Agenciju za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu osnovala je Vlada Republike Hrvatske temeljem Zakona o njezinu osnivanju. AIN je sa samostalnim djelovanjem započeo 2013. godine, kao pravni sljednik Agencije za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.
 
IZVOR: AIN/MMPI
(FOTO: AIN)


Vijesti iz medija