Obilaznica Omiša i most preko Cetine pušteni u promet

  • Slika /slike/foto 5_24/foto PPVRH-OMIS 27-5_24/nsl PPVRH-OMIS 27-5_24.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, uz predstavnike Hrvatskih cesta kao investitora radova te predstavnike regionalne i lokalne vlasti, sudjelovao je u ponedjeljak, 27. svibnja 2024. godine na svečanosti puštanja u promet obilaznice Omiša i mosta preko Cetine.
 
Obilaznica je duga 3,7 kilometara i sastoji se od dva tunela i mosta dugog gotovo 225 metara koji se izdiže 70 metara iznad kanjona rijeke Cetine. Ukupna vrijednost obilaznice je oko 70 milijuna eura, a završetak ove faze dio je velikog i složenog projekta Multimodalne platforme splitske aglomeracije, koja predstavlja nastavak izgradnje obilaznice Splita, od Solina do Omiša.
 
„Uspjeli smo uz sve izazove koji su nam bili na putu završiti ovu dionicu koja uključuje most i dva tunela. Nakon našeg odlaska obilaznica će se pustiti u promet“, izjavio je  potpredsjednik Vlade i ministar Butković najavivši kako će Hrvatske ceste krenuti u raspis natječaja za dionicu prema Dugom Ratu.
 
Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić izrazio je zadovoljstvo današnjim puštanjem u promet ove prometnice koja je od izuzetnog značaja za Grad Omiš podsjetivši kako je u ljetnim mjesecima Omiš pod velikim pritiskom velikog broja vozila, uz izrazito veliki pješački promet, te da se nada kako će se ovim projektom značajno podići kvaliteta života stanovnika i gostiju Grada Omiša.
 
Omiški gradonačelnik Ivo Tomasović ovom je prilikom izrazio zadovoljstvo sa završetkom projekta istaknuvši kako će gradu Omišu uvelike pomoći da se rasteretiti promet kroz centar grada.
 
Podsjetimo kako je u ožujku prošle godine spojen most Cetina koji je danas, zajedno s obilaznicom Omiša, pušten u promet čime će se uvelike doprinijeti ukupnom prometnom rasterećenju gradske jezgre Omiša, kao i smanjenju prometnih gužvi, osobito u ljetnim mjesecima.

Najave