Motorna jahta udarila u kavez ribogojilišta kod Dugog otoka, nema ozlijeđenih

  • Slika /slike/foto 9_22/foto m-y NASUKANJE Iski prolaz LKZD 23-9_22/nsl m-y NASUKANJE Iski kanal LKZD 23-9_22.jpg
  • Slika
  • Slika
Nitko od članova posade nije ozlijeđen u trenutku udara motorne jahte u ogradu ribogojilišta, kod Dugog otoka.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) noćas, 23. rujna u 00.17 sati slijedom zaprimljene dojave u suradnji sa Lučkom kapetanijom Zadar pokrenula je koordiniranu akciju spašavanja plovila i posade prema motornoj jahti imena „Morning Light“, duljine oko 18 metara, zastave Republike Rumunjske sa ukupno 11 osoba/članova posade, od kojih nitko nije ozlijeđen.

Motorna jahta je prilikom udara u ogradu kavezne konstrukcije ribogojilišta u Iškome kanalu, kod Dugog otoka, pretrpjela oštećenje trupa zbog kojega je primala more u potpalublje te je ostala nasukana na poziciji nesreće.

Dolaskom na poziciju službenici zadarske Kapetanije evakuirali su 9 od 11 članova posade, budući da su voditelj i jedan član posade svojevoljno ostali na jahti nadzirati privremeno sanirano oštećenje u predjelu trupa.

Službenici LK Zadar pregledali su oštećenja nasukane jahte te nisu uočili onečišćenje mora i morskog okoliša, nakon čega su prevezli 9 brodolomaca u Zadar, kamo su pristali jutros u 03.30 sati.

Očevid o uzrocima pomorske nesreće provode službenici Lučke kapetanije Zadar, iz čije nadležnosti je vlasniku oštećene motorne jahte naloženo da mora organizirati komercijalno odsukavanje i tegalj, u najkraćem vremenskom roku.

Pisane vijesti