Ministar Oleg Butković na otvorenju obnovljenog mosta na Kupi najavio nove projekte na području Karlovačke županije

  • Slika /slike/foto 12_19/foto MIN-MOST KUPA 18-12_19/1 MIN-MOST KUPA 18-12_19.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković nazočio je danas u Gornjem Pokupju otvorenju novoobnovljenoga mosta na rijeci Kupi, u nazočnosti predstavnika Hrvatskih cesta d.o.o., izvođača radova te predstavnika Karlovačke županije, gradova i općina u gravitirajućem području.

Infrastrukturna obnova cestovnog mosta preko rijeke Kupe trajala je tri mjeseca i današnjim puštanjem u promet uvelike će se unaprijediti prometna povezanost za sva vozila do 15 tona nosivosti, između Karlovačkih prigradskih naselja Gornje Pokupje i Mahično, odnosno, gradova Karlovca i Ozlja, a u konačnici Hrvatske i Slovenije osjetnim skraćenjem ukupne cestovne rute između dvije države.

Prigodom današnjeg puštanja u promet obnovljenoga mosta, resorni ministar Oleg Butković pohvalio je kvalitetu izvedenih radova te je izrazio zadovoljstvo ukupnim doprinosom novoga cestvnog infrastrukturnog objekta u pogledu kvalitete prometovanja, ali i sigurnosti svih sudionika u cestovnom prometu ovom dionicom. Ministar Butković tom prigodom je najavio da će se unatoč temeljito obnovljenom mostu do kraja ove godine potpisati ugovor za gradnju novog, većeg mosta 270 metara nizvodno, čija će vrijednost, zajedno s pristupnim cestama, iznositi oko 53 milijuna kuna i neće imati ograničenje nosivosti: "Ovaj stari bit će za pješake i bicikliste. Potreban je novi most, jer stari svojom širinom i nosivošću ne odgovara kategoriji državne ceste, a posebno zato jer se ovaj kraj snažno razvija gospodarski, ljudi su ovdje vrijedni i puno je poduzetnika.“. - rekao je ministar Butković i dodao kako se trenutno u prometnu infrastrukturu ulaže oko 20 milijardi kuna, dok se na području Karlovačke županije realiziraju dva velika projekta, gradnja novog mosta na Kupi i cestovna zaobilaznica Turnja, gradske četvrti na suprotnom kraju grada, gdje bi radovi trebali početi u siječnju 2020. godine: "Riječ je o produžetku postojeće brze ceste na 304 metara dugačak most, tzv. Vukelićev most na rijeci Korani koji je sagrađen prije deset godina, a još ne služi svrsi.". - zaključio je ministar Butković.

Za most koji je danas pušten u promet predsjednik uprave Hrvatskih cesta d.o.o., Josip Škorić rekao je kako je na njemu sve novo: "Osim upornjaka i stupova, ali je nosivost ostala 15 tona. Obnova vrijedi pet milijuna kuna, a pušta se u promet jer je potreba za njim velika, iako će se još najmanje tjedan dana nastaviti raditi na izdvojenom pješačkom dijelu.". - rekao je predsjednik Uprave Škorić.

Karlovački župan, Damir Jelić zahvalio je ministru Olegu Butkoviću i Hrvatskim cestama d.o.o. na svima kontinuiranim ulaganjima u prometnu infrastrukturu, ali i stanovnicima Ozlja i Karlovca na strpljenju jer su morali tri mjeseca koristiti ceste uokolo: "Danas mi je srce na mjestu jer slažemo slike za novu monografiju 'Mostovi Karlovačke županije.". - rekao je župan Jelić.Najave