Ministar Oleg Butković na obilježavanju Dana grada Paga

Slika /slike/foto 5_19/foto MIN-PAG 17-5_19/3 z MIN-PAG 17-5_19.jpg
Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u Pagu je obilježen Dan Grada i datum njegova povijesna utemeljenja, 18. svibnja 1443. godine.

Sjednica je okupila brojne uzvanike i goste, među njima i ministra mora, prometa i infrastrukture, Olega Butkovića, a prisustvovali su joj i ministar unutarnjih poslova i izaslanik Predsjednika Vlade RH, Davor Božinović te župan Zadarske županije, Božidar Longin.

Odmah na početku sjednice okupljene je u ime domaćina proslave pozdravio gradonačelnik Grada Paga, Ante Fabijanić. On se tijekom svojeg izlaganja ukratko osvrnuo na kapitalna ulaganja koja su provedena ili se trenutno provode na području grada. Riječ je o investicijama kojima se podiže komunalni standard svih Paškinja i Pažana. Investicije se provode u suradnji s nadležnim ministarstvima, Zadarskom županijom i javnim poduzećima.

Prisutne je pozdravio i ministar Oleg Butković koji se u svojem govoru osvrnuo na ulaganja koje Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture priprema zajedno s Gradom Pagom i državnim tvrtkama, poput izgradnje i rekonstrukcije kružnog toka na državnoj cesti DC106, ili sanacije najvažnijeg otočnog infrastrukturnog objekta, Paškog mosta.

Ministar se u svojem izlaganju dotaknuo i čitavog niza lučkih projekata koje resorno Ministarstvo provodi ili priprema sa lokalnom samoupravom i Županijskom lučkom upravom Zadar.

Mi smo u Ministarstvu ponosni što danas nema hrvatske obalne županije gdje se ne provode slični projekti. Po prvi se puta izgradnja riva i lukobrana financira europskim novcem i ja to zovem „renesansom“ na hrvatskoj obali.“. - istaknuo je ministar Butković.

Svečana sjednica Gradskog vijeća iskorištena je i za dodjelu godišnjih nagrada i priznanja najzaslužnijim pojedincima, udrugama i ustanovama.

Istaknimo kako su uoči održavanja sjednice ministar Oleg Butković i župan Božidar Longin u pratnji ravnatelja Županijske lučke uprave Davora Škibole i predstavnika Grada Paga obišli novouređenu lučicu Katina, u samom središtu grada, a za čije su uređenje Zadarska županija, Županijska lučka uprava Zadar i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture do sada zajedno izdvojili oko 5,8 milijuna kuna.



Pisane vijesti