Ministar Butković primio veleposlanika Češke Republike

  • Slika /slike/foto 3_22/foto MMPI-CESKA 22-3_22/nsl MMPI-CESKA 22-3_22.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministar mora, prometa i infrastrukture u utorak, 22. ožujka 2022. godine, u nastupni je posjet primio veleposlanika Češke Republike u Republici Hrvatskoj NJ. E. Milana Hovorku i njegova zamjenika Slavomira Gogu.
 
Ministar Oleg Butković izrazio je dobrodošlicu veleposlaniku Češke Republike u Republiku Hrvatsku te istaknuo kako je ovaj nastupni posjet odlična prilika za predstavljanje aktualnih i budućih projekata iz resora koje Ministarstvo pokriva, a koji su od iznimnog značaja za Republiku Hrvatsku s obzirom na to da je uglavnom riječ o infrastrukturnim projektima.

"Naš je primarni cilj što bolja prometna povezanost, iz čega proizlaze i naši planovi i projekti, a to su  razvoj prometne mreže i pripadajuće infrastrukture, posebice u području željezničkog prometa. Izgradnja željezničke infrastrukture te širenje željezničke prometne mreže zahtjevni su projekti koji ujedno otvaraju mogućnosti buduće suradnje," naglasio je ministar Butković.
 
Uz ministra Olega Butkovića na sastanku je sudjelovao i državni tajnik Alen Gospočić nadležan za željeznički promet i infrastrukturu koji je istaknuo važnost povezivanja čeških logističkih centara s našim jadranskim lukama putem željeznice.
 
NJ. E. Milan Hovorka naglasio je povijesno dobre bilateralne odnose Češke i Hrvatske u područjima gospodarstva, turizma i prometa te izrazio otvorenost za jačanje suradnje u području prometa i telekomunikacija povezivanjem čeških i hrvatskih tvrtki. Veleposlanik Hovorka istaknuo je kako je upoznat sa dobrom suradnjom koja se ostvaruje se u okviru radnih tijela Europske unije nadležnih čeških ministarstava i hrvatskog ministarstva te izrazio dobrodošlicu u Češku Republiku prilikom preuzimanja predsjedanja Europskom unijom u drugoj polovini 2022. godine. 
 
Sudionici susreta iskazali su obostrano zadovoljstvo održanim sastankom te spremnost i otvorenost za buduće susrete i suradnju.

Najave