Vlada RH: Odluka o davanju suglasnosti na Odluku Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Županijske lučke uprave Dubrovnik za luke županijskog i lokalnog značaja

Vlada je na današnjoj sjednici donijela Odluku o davanju suglasnosti na Odluku Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Županijske lučke uprave Dubrovnik za luke županijskog i lokalnog značaja.
 
Predmetnom Odlukom daje se suglasnost na Odluku Županijske skupštine od 5. studenog 2021. godine kojom se proširuje obuhvat lučkog područja luke otvorene za javni promet lokalnog značaja - Gruž.
 
Luka se proširuje na lučke bazene koji se u stvarnosti koriste kao lučka područja, a izvan su lučkog sustava tj. na luku Gruž - Solitudo IS-2 površine 17. 055 m² te luku Gruž - Solitudo IS-3 površine 9 031 m².
 
Proširenje lučkog područja provodi se u skladu s Urbanističkim planom uređenja Gruškog akvatorija, uz napomenu da će lučki bazeni po izgradnji i uređenju biti namijenjeni za komunalne vezove domicilnog stanovništva.

Pisane vijesti