Ministar Butković obišao gradilište mosta Ston na Pelješcu

  • Slika /slike/foto 3_22/foto MIN-STON 16-3_22/nsl MIN-STON 16-3_22.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u pratnji suradnika, predsjednika Uprave Hrvatskih cesta te predstavnika regionalne i lokalne vlasti Dubrovačko-neretvanske županije, obišao je, u srijedu, 16. ožujka, gradilište mosta Ston na Pelješcu.
 
Naime, iako je za danas bilo najavljeno spajanje posljednjeg segmenta mosta Ston, kao dijela projekta Cestovne povezanosti s južnom Dalamcijom, isto je odgođeno radi snažnog vjetra.
 
Ministar Butković izrazio je zadovoljstvo što se projekt uspješno privodi kraju te rekao kako će se most Ston spojiti kroz nekoliko dana. "Time su zapravo glavni dijelovi projekta završeni i idemo prema kraju. Možemo biti ponosni i zadovoljni.", zaključio je ministar te dodao kako kašnjenja u ovako velikim infrastrukturnim projektima nisu neuobičajena. "Kašnjenja su očekivana i u idealnim uvjetima, bez koronakrize ili svih trenutnih nedaća uz povećanje cijena. Projekt se privodi kraju i ne treba tražiti odgovornost. Kašnjenje od pet ili šest mjeseci nije veliko za ovako velik projekt.", rekao je ministar Butković.
 
Ministar je ovom prigodom također najavio da će se kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti nastaviti ulaganja u prometnu infrastrukturu, s naglaskom na luke i željeznicu, dok će manji dio osiguran biti za ceste. Rekao je, također, da ima dosta cestovnih projekata koje će trebati realizirati iz Državnog proračuna i uz pomoć međunarodnih kreditnih institucija i da te projekte pripremaju Hrvatske ceste.
 
Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić naveo je kako se nastavlja utrka s vremenom kako bi se prve tri faze projekta Cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom završile do početka turističke sezone, a četvrta do kraja godine. "Uspješan tehnički pregled prve tri faze treba se obaviti do 13. srpnja, a do kraja godine će promet s Pelješkog mosta privremeno preuzeti stara cesta od Stona do Prapratnog, koju ćemo dotjerati.", zaključio je Škorić.

Poveznica na video gradilišta mosta Ston: https://youtu.be/92Gy2sCgZGg (Hrvatske ceste)


Najave