Ministar Butković na predstavljanju novih autobusa tvrtke Polet d.o.o. Vinkovci

  • Slika /slike/foto 2_20/foto MIN-BUSVK 4-2_20/nsl MIN-BUSVK 4-2_20.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sudjelovao je danas na završnoj konferenciji projekta 'Nabava autobusa za Polet d.o.o. Vinkovci' u sklopu koje su predstavljeni novi niskopodni autobusi koje je ova vinkovačka tvrtka nabavila sa svrhom unaprjeđenja i podizanja kvalitete usluge javnog gradskog prijevoza.

Prezentaciji sedam novih autobusa, vrijednih gotovo 15 milijuna kuna, uz ministra Butkovića nazočili su Ivan Bosančić, gradonačelnik Grada Vinkovaca, Božo Galić, župan Vukovarsko - srijemske županije te u ime tvrtke Polet d.o.o., direktor Mijat Kurtušić.

Ministarstvo je pokrenulo hvalevrijedan projekt vrijedan 315 milijuna kuna kojim je nabavljeno 187 autobusa za devet hrvatskih gradova, među kojima su i Vinkovci. Priprema se i novi program za nabavku još 300 novih autobusa, čime bi se promijenilo oko 50 posto autobusa u Hrvatskoj. Ukupno je oko 1.100 autobusa u Hrvatskoj, pa bi oko 50 posto bilo zamijenjeno i to novcem EU fondova što je dobro za sve koji koriste gradski prijevoz u RH.“. - istaknuo je ministar Butković.

Nabavu novih autobusa pozdravio je i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić nazvavši to velikim iskorakom i za grad i za tvrtku 'Polet', budući da će građani time dobiti znatno udobniji i osjetno kvalitetniji javni gradski prijevoz uz istodobno zadovoljavanje strogih ekoloških standarda.

Podsjetimo kako ukupna vrijednost projekta nabave novih autobusa iznosi 14.999.999,96 kuna, a sufinancirana je sredstvima iz Kohezijskog fonda i Državnog proračuna. Provedbom ovoga projekta u protekle gotovo dvije godine tvrtka Polet d.o.o. obnovila je vozni park sa sedam novih solo gradskih niskopodnih autobusa u svrhu unaprjeđenja javnog prijevoza, povećanja sigurnosti putnika, te smanjenja emisija CO2.

Vijesti iz medija