Ministar Butković na potpisivanju Memoranduma u TŽV Gredelju

  • Slika /slike/foto 3_22/foto MIN-TZV GREDELJ-ZG 14-3_22/nsl MIN-TZV GREDELJ-ZG 14-3_22.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U nazočnosti predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića i ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića, u ponedjeljak, 14. ožujka, u prostorijama Tvornice željezničkih vozila Gredelj u Zagrebu potpisan je Memorandum o razumijevanju o desetogodišnjoj suradnji Tvornice željezničkih vozila Gredelj i austrijske tvrtke Innofreight.
 
Memorandum su potpisali predsjednik Uprave TŽV Gredelj Ivan Petriček, dioničar Innofreighta Peter Wanek-Pusset i direktor prodaje Budamar Logistic Ľubomír Loj, a prema njemu će TŽV Gredelj proizvoditi, a Innofreight kupovati tisuću teretnih vagona i šest tisuća kontejnera godišnje.
Ukupna vrijednost navedenog Memoranduma procjenjuje se na oko 2 milijarde eura za desetogodišnje razdoblje, a procjena je, također, da će osigurati radna mjesta za još 500 do 600 radnika različitih profila.
Riječ je o nastavku dugogodišnje suradnje između TŽV Gredelja i Innofreigta, a ove su ove godine prethodno potpisali i ugovor za proizvodnju teretnih vagona ukupne vrijednosti 95 milijuna eura.  

Podsjetimo, TŽV Gredelj d.o.o. proizvodna je tvrtka s dugogodišnjom tradicijom u proizvodnji, popravcima i obnavljanju željezničkih vozila, koja se trenutno bavi proizvodnjom okretnih postolja i teretnih vagona te održavanjem lokomotiva te putničkih vagona i vlakova. S dolaskom novog vlasnika, slovačke tvrtke Tatravagonka a.s. iz Poprada krajem 2021. godine okončan je desetogodišnji stečaj te su započele investicije u proizvodni proces.

Vijesti iz medija