Ministar Butković na koordinacijskom sastanku projekta "Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom"

  • Slika /slike/foto 7_22/foto MIN-KOMARNA 1-7_22/nsl MIN-KOMARNA 1-7_22.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministar Oleg Butković je u petak, 1. srpnja 2022. godine u Komarni, sudjelovao na koordinacijskom sastanku projekta "Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom", na kojem je između ostalog, bilo govora o završetku izgradnje mosta Pelješac i dijela pristupnih cesta.
Na sastanku su bili nazočni i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar financija Zdravko Marić, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić te predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić, koji su po završetku sastanka kratko obišli most Pelješac i dio pristupnih cesta.
 
U izjavi za medije nakon obilaska mosta i dijela pristupnih cesta, ministar Butković je istaknuo kako sve ide prema planu i programu te dodao: "Činjenica je da su vrućine velike i naravno da je otežano i radnicima koji rade u ovom trenutku, ali evo, kako stvari stoje sve je u uredu, 18. srpnja bi trebala konačno biti i uporabna dozvola za pristupne ceste, naravno, za most je to već izdano i imamo 26.7. otvaranje mosta, s dijelom pristupnih cesta".
 
Ministar mora, prometa i infrastrukture naglasio je ulogu Vlade Republike Hrvatske u realizaciji projekta izgradnje mosta Pelješac te se posebno zahvalio potpredsjedniku Vlade i ministru financija, Zdravku Mariću, podsjetivši kako je ovaj projekt 85 posto financiran bespovratnim sredstvima EU, dok je  15 posto sredstava osigurala Republika Hrvatska, iako je riječ o iznosu većem od 15 posto, budući da su kompletnu projektnu dokumentaciju i izvlaštenje vodile Hrvatske ceste d.o.o., zaključio je ministar Butković.

Najave