„Korčula“ najbolji brod Jadrolinije

Slika /arhiva/korcula-trajekt.jpg

Najboljim, ali i najljepšim brodom Jadrolinije u ovoj godini struka, putnici i pomorci ocijenili su 100 metarski trajekt „Korčula“ iz bijele flote našeg najvećeg brodara.

Nagradu „Slobodne Dalmacije“, skulpturu plavog broda, rad umjetnice Nives Čičin-Šain, na prigodnoj svečanosti na najljepšem trajektu u splitskoj luci primio je u petak predsjednik Uprave Jadrolinije Slavko Lončar. U osam mjeseci ove godine trajekt „Korčula“ prevezao je 7,5 milijuna putnika, a važno je istaći kako za to vrijeme nije zabilježena nijedna nezgoda, naglasio je Lončar.

Govoreći o Programu obnove putničke flote Jadrolinije državnik tajnik Branko Bačić i ujedno predsjednik Nadzornog odbora Jadrolinije naglasio je da je posljednjom nabavkom tri trajekta u Grčkoj u ovoj godini značajno pojačan kapacitet flote. Dodao je da će sljedeće godine zaploviti još dva trajekta koji se za Jadroliniju grade u Brodogradilištu specijalnih objekata u Splitu.

Istaknuo je usmjerenost programa na modernizaciju i obnovu putničke flote u cilju demografske i gospodarske obnove i razvitka hrvatskih otoka i što kvalitetnijeg zadovoljenja prometne potražnje tijekom turističke sezone, te povećanja sigurnosti plovidbe.

Ovu je laskavu titulu u dvomjesečnom ocjenjivanju „Slobodne Dalmacije“ i Jadrolinije među 22 broda dobio trajekt koji prometuje na liniji iz Splita prema otocima Korčuli i Lastovu. Kapacitet mu je 700 putnika i 170 vozila, postiže brzinu od 16 čvorova, a sagrađen je 2007. godine u Grčkoj i ujedno je najmlađi brod u bijeloj floti Jadrolinije.

Kako je napomenuo zapovjednik „Korčule“ kapetan Ivo Šeparović, putovanje na liniji dugoj pet sati ovaj je brod smanjio za puni sat. Pisane vijesti