„Konferencija o upravljaju brodskim otpadom“ održana za dionike pomorskog prometnog pothvata u morskim lukama

  • Slika /slike/foto 3_23/foto KONF-USP 28-3_23/nsl KONF-USP 28-3_23.JPG
  • Slika
  • Slika
Na Konferenciji su sudjelovali predstavnici lučkih kapetanija, lučkih uprava, tijela koja upravljaju lukama posebne namijene, operatori lučkih uređaja za prihvat otpada, pomorski agenti te drugi dionici pomorskog prometnog pothvata u morskim lukama.

Konferencija u organizaciji Uprave sigurnosti plovidbe održana je 28. ožujka u Kongresnoj dvorani Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, a uvodne govore sudionicima održali su Nina Perko, ravnateljica Uprave pomorstva i kap. Siniša Orlić, ravnatelj Uprave sigurnosti plovidbe, nakon čega su uslijedila tematska predavanja predstavnika Uprave sigurnosti plovidbe, Pomorskog fakulteta u Rijeci te Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja na temu odredbi Pravilnika o uvjetima i načinu održavanja reda u lukama i na ostalim dijelovima unutarnjih morskih voda i teritorijalnog mora Republike Hrvatske (NN, br. 72/2021) o lučkim uređajima za prihvat otpada, planovima za prihvat i rukovanje otpadom u lukama, razmjeni informacija o brodskom otpadu, predviđenim izuzećima, sustavu naknada te pitanjima iz propisa koji uređuju gospodarenje otpadom na kopnu.

Nakon stručnih predavanja sudionici su u praktičnom dijelu konferencije imali mogućnost na neposredan i konstruktivan način uspostaviti dijalog s predavačima, poglavito u pitanju pojašnjenja pojedinih odredbi navedenog Pravilnika.

Pisane vijesti