Izvođač radova za izgradnju obilaznice Preloga uveden u posao

  • Slika /slike/foto 10_23/foto PPVRH-PRELOG 5-10_23/nsl PPVRH-PRELOG 5-10_23.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sudjelovao je u četvrtak, 5. listopada 2023. godine na uvođenju izvođača u posao na projektu izgradnje obilaznice Preloga, projektu Hrvatskih cesta vrijednom 9,45 milijuna eura. Obilaznica Preloga jedan je od ključnih projekata koji će se u sljedećih godinu i pol realizirati na području Međimurske županije, a u sklopu projekta planirana je izgradnja obilaznice duge 6,8 km kojom će se rasteretiti državna cesta između Čakovca i Koprivnice te omogućiti brže i sigurnije putovanje na navedenoj dionici.
 
„Drago mi je da sam danas ovdje u prisustvu gradonačelnika Preloga i predsjednika Uprave Hrvatskih cesta. Radi se o početku radova jednog od vrlo značajnih projekata ovdje u Međimurskoj županiji – to je obilaznica Preloga“, izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar Butković na početku radova na projektu obilaznice koja će u cijelosti riješiti situaciju, kada govorimo o sigurnosnom stanju, odnosno tranzit više neće ići samim centrom grada nego će se odvijati obilaznicom na koju se spajaju i postojeće dvije poduzetničke zone. Zahvalivši Hrvatskim cestama i Gradu Prelogu na zajedničkoj suradnji oko pripreme navedenog projekta, potpredsjednik Vlade i ministar je podsjetio na nedavno otvorenu obilaznicu Novog Marofa u Varaždinskoj županiji istaknuvši kako Hrvatske ceste, osim provedbe velikih infrastrukturnih projekata, poput Pelješkoga mosta ili ceste D403 ili svih velikih projekata, rješavaju i obilaznice. „Mislim da je rasterećenje prometa i otklanjanja odnosno izmještaj prometa iz samih središta dobra stvar kad gledam i sigurnost prometa, ali i bolju funkcionalnost“, pojasnio je Butković dodavši kako se u ovom slučaju radi o tome da će i same dvije poduzetničke zone imati konekt na obilaznicu pa će se samo gospodarstvo i sve ono što se ovdje već dugo razvija još bolje razvijati.
 
„U Međimurskoj županiji imamo nekoliko sličnih projekata koji su u pripremi. Prvi takav je obilaznica Nedelišća i Pušćine za koji će 24.10. biti otvorene ponude u Hrvatskim cestama, tako da ćemo vrlo brzo doći otvoriti radove i na tim projektima koji su također jako bitni za ovu županiju i za ta mjesta“, izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar Butković istaknuvši kako su Hrvatske ceste jako aktivne u Međimurskoj županiji te je spomenuo neke od projekata, kao što su sjeverna obilaznica Čakovca, obilaznica Šenkovca te novi most preko Drave na spoju Varaždin – Čakovec.

Dodajmo kako se uoči uvođenja izvođača u posao na projektu obilaznice Preloga, potpredsjednik Vlade i ministar Butković zajedno s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem sastao s gradonačelnikom grada Preloga Ljubomirom Kolarekom na temu aktualnih prometnih projekata u gradu i okolici.

Najave