Inspekcijskim nadzorom putničkog i teretnog prijevoza prekršiteljima izrečeno preko 106 tisuća eura kazni

Slika /slike/foto 10_23/nsl ICPC 30-10_23.jpg
Redovni i izvanredni inspekcijski nadzori provedeni su u razdoblju od 23. do 29. listopada, u djelokrugu Sektora inspekcije sigurnosti cestovnog prometa i cesta, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, sukladno usvojenome Planu rada.

Inspektori cestovnog prometa u navedenom razdoblju proveli su inspekcijske nadzore putničkog i teretnog prijevoza na cestovnoj mreži RH, na graničnim prijelazima te u prostorima tvrtki temeljem Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, temeljem Zakona o prijevozu u cestovnom prometu i Zakona o sigurnosti prometa na cestama, pri čemu su izrađena 252 zapisnika i utvrđeno je 128 prekršaja. Također, prekršiteljima je izdano 57 obaveznih i 15 prekršajnih naloga, 5 optužnih prijedloga, 6 opomena, po jedno rješenje o isključenju vozila iz prometa, odnosno, rješenje o otklonu nedostataka te po 2 rješenja o privremenoj zabrani obavljanja cestovnog prijevoza. Ukupno je izrečeno 106.814,62 eura, a naplaćeno je ukupno 47.081,50 eura.

Inspekcijski nadzori autobusa za prijevoz školske djece (posebnog linijskog i povremenog prijevoza) te nadzori prometne signalizacije u zonama škola, do daljnjega se provode pojačanim intenzitetom.

Također, inspektori cesta izvršili su 13 inspekcijskih pregleda, kojima su utvrdili 27 nepravilnosti, za koje je izdano 6 rješenja o otklonu nedostataka, kao i jedan obavezni prekršajni nalog.

Vijesti iz medija