Grad Rab dobio novu školsku športsku dvoranu

Slika /arhiva/rab-grad.jpg

Danas je u naselju Palit u gradu Rabu svečano otvorena novoizgrađena školska športska dvorana, u koju je uloženo 21,7 milijuna kuna (s PDV-om).

Rezanjem vrpce dvoranu su otvorili rukometni reprezentativac i svjetski olimpijski prvak Renato Sulić i najbolja rapska sportašica i hrvatska reprezentativka u motokrosu Snježana Debelić, u nazočnosti ministrice vanjskih poslova i europskih integracija Kolinde Grabar-Kitarović, pomoćnika ministra mora, turizma, prometa i razvitka Josipa Borića i gradonačelnika Raba Željka Barčića.

Nova športska dvorana, ukupne površine 2354 četvorna metra ima 300 mjesta za sjedenje i kapacitet za prihvat 580 učenika.

Izgrađena je u sklopu Projekta izgradnje objekata komunalne i društvene infrastrukture na hrvatskim otocima koji provodi Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka.

Ministarstvo je za izgradnju športske dvorane osiguralo 10,02 milijuna kuna. Grad Rab i Primorsko-goranska županija osigurali su za ugradnju sustava klimatizacije, uređenje okoliša, otkup dijela zemljišta, nadzor, radove na infrastrukturi i dokumentaciju ukupno 9,05 milijuna kuna.

Dvoranu je projektirao Arhitektonski fakultet iz Zagreba, a radove je obavila građevinska tvrtka "Projektgradnja" iz Slavonskog Broda. Izgradnju je nadzirala tvrtka "Rijeka projekt inženjering". (Hina)
 Pisane vijesti