Državni tajnik Tomislav Mihotić na svečanosti puštanja u promet novoizgrađenog dijela dionice državne ceste D225 između Zaprešića i Prigorja Brdovečkog

Slika /slike/foto 12_19/DC225 3-12_19.jpg
Od danas je za sav promet otvorena dionica državne ceste D225 između Zaprešića i  Prigorja Brdovečkog, na dijelu južne zaprešićke zaobilaznice, između ranije izgrađenog podvožnjaka ispod željezničke pruge Zaprešić-Zabok i ulice Ante Starčevića.

Cestu je na prigodnoj svečanosti otvorio državni tajnik za infrastrukturu, Tomislav Mihotić, u nazočnosti gradonačelnika Grada Zaprešića, Željka Turka i direktora Hrvatskih cesta, Josipa Škorića.

„Na prometnici se radovi odvijaju predviđenom dinamikom te nema prepreka da se do kraja iduće godine ne završi i dionica do Savske ulice“, istaknuo je povodom otvaranja prometnice direktor Hrvatskih cesta, Josip Škorić.

Zadovoljstvo radovima izrazio je i gradonačelnik Željko Turk, istaknuvši kako će se tranzitni promet u centru grada otvaranjem nove dionice dodatno smanjiti, a što je ogroman dobitak za sigurnost svih sudionika u prometu, naročito pješaka.

Izgradnja dijela južne zaprešićke zaobilaznice u duljini od 1000 metara omogućit će da se dio tranzitnog prometa prema graničnom prijelazu Harmica/Rigonce sa Republikom Slovenijom izmjesti južnije, na novoizgrađenu dionicu. Nastavak je to ranije izvedenih radova izmještanja državne ceste D225 iz središta Zaprešića i izgradnje podvožnjaka ispod željezničke pruge Zaprešić-Zabok.

Ukupna vrijednost radova na novoizgrađenoj prometnici iznosi 33 milijuna kuna (bez PDV-a). Cesta se sastoji od četiri prometna traka, odnosno dva kolnika s razdjelnim pojasom. Uz cestu je izgrađena pješačka staza te postavljene barijere za zaštitu od buke, dok je na kraju dionice uređeno semaforizirano raskrižje s rasvjetom.

Radovima na izgradnji zaobilaznice skraćuje se put između Zagreba i naselja zapadno od Zaprešića, poboljšava se cestovna povezanost zapadnog dijela Zagrebačke županije i Republike Slovenije, pri čemu se sav tranzitni i regionalni promet na postojećoj državnoj cesti između Brdovca i Zaprešića izmješta van centra grada te ostalih gradskih naselja.

Najave