Državni tajnik Bilaver boravio u radnom posjetu Vukovarsko - srijemskoj županiji povodom obilaska EU projekata u cestogradnji i unutarnjim plovnim putevima

  • Slika /slike/foto 2_24/foto dtBILAVER-VSZ 26-2_24/nsl dtBILAVER-VSZ 26-2_24.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Delegacija Ministarstva mora, prometa i infrastrukture obišla je radove na EU projektima izgradnje nadvožnjaka Duga ulica - Borinačka ulica i prilazne prometnice na području Grada Vinkovaca, zatim radove na uređenju plovnog puta na kritičnoj dionici Sotin, na rijeci Dunavu od 1321 do 1325 rkm te radove na gradilištu zimovnika Opatovac, na 1314 rkm rijeke Dunav.

Državni tajnik Josip Bilaver boravio je u ponedjeljak, 26. veljače u Vukovarsko - srijemskoj županiji, povodom radnog obilaska EU projekata u cestogradnji i na unutarnjim plovnim putevima. Tijekom obilaska projekata, koji se u resornoj nadležnosti Ministarstva realiziraju na području Županije, državni tajnik Bilaver susreo se sa županom Vukovarsko - srijemske županije Damirom Dekanićem, gradonačelnikom Grada Vinkovaca Ivanom Bosančićem i gradonačelnikom Grada Otoka Josipom Šarićem.

Nakon obilaska dvaju projekata unaprjeđenja cestovne infrastrukture na području Grada Vinkovaca, državni tajnik Bilaver izrazio je zadovoljstvo viđenim te je tom prigodom istaknuo kako će se dovršetkom izgradnje nadvožnjaka Duga ulica - Borinačka ulica, kao i prilazne prometnice uvelike doprinijeti kvaliteti i sigurnosti sudionika u cestovnom prometu te doprinijeti daljnjem razvoju gospodarskih aktivnosti na području Vinkovaca, ali i Vukovarsko - srijemske Županije.

„Ovo je jedan veliki projekt koji je dio projekta Slavonija, Baranja i Zapadni Srijem. Ovaj nadvožnjak djeluje impresivno, dostojan onima u gradovima u zapadnoj Europi. Svakako ćemo nastaviti i dalje poticati projekte koje Ivan Bosančić sa suradnicima razvija. Cilj nam je povećati gospodarsku aktivnost, da mladi ostaju ovdje i zasnivaju svoje obitelji, a to možemo stvaranjem što boljih infrastrukturnih uvjeta poput ovog, naglasio je Bilaver.“

Po dovršetku radnog obilaska projekata riječke infrastrukture, odnosno, radova na uređenju plovnog puta na kritičnoj dionici Sotin, na Dunavu od 1321 do 1325 rkm i radova na gradilištu zimovnika Opatovac, državni tajnik Bilaver je u prostorijama Ministarstva, u Vukovaru održao sastanak s ravnateljem Lučke uprave Vukovar, Grgom Sabljićem, koji je tom prilikom predstavio projekte koji su u tijeku realizacije, ali i planirane projekte lučke Uprave, uz poseban naglasak na planiranu izgradnju novih pristaništa i marine.

Tom prilikom državni tajnik Bilaver naglasio je potrebu kvalitetne pripreme planiranih ulaganja te potrebu da se pravovremeno osiguraju financijska sredstva, u svrhu realizacije svih projektnih aktivnosti, u djelokrugu Lučke uprave Vukovar.

„Došli smo se upoznati s novim razvojnim planovima Lučke uprave Vukovar. Prije svega tu mislim na izgradnju vertikalne obale, izgradnju nove marine unutar projekta Vučedol, pristanište u Vukovaru. Tu smo da vidimo koji su planovi i kako i na koji način složiti financijsku konstrukciju. Vlada RH dosad je pokazala izuzetnu osjetljivost prema ovom kraju i tako će nastaviti i dalje.“, rekao je državni tajnik Bilaver.

Radni posjet Vukovarsko - srijemskoj županiji povodom obilaska predmetnih projekata, Delegacija resornog Ministarstva predvođena državnim tajnikom Bilaverom završila je sastankom s gradonačelnikom Otoka te obilaskom lokacije buduće riječne marine, koja će se graditi u neposrednoj blizini postojećeg pristaništa, na Virovima.

Najave