Do Krka bez plaćanja mostarine

Slika /slike/foto 6_20/moKRK_2.jpg
Nakon što je na sjednici Vlade Republike Hrvatske prošlog mjeseca donesena odluka o pokretanju postupka za prestanak koncesije dane društvu Autocesta Rijeka-Zagreb i pripajanja društva Autocesta Rijeka – Zagreb (ARZ) Hrvatskim autocestama (HAC), stekli su se uvjeti za ukidanje koncesije koju je ARZ imao za autoceste pod svojom nadležnošću, time i za Krčki most, čime se ostvarila mogućnost ukidanja mostarine.

Stoga u ponedjeljak, 15. lipnja 2020. godine, počinje primjena Odluke o prestanku naplate cestarine na Krčkom mostu. Naplata cestarine prestaje u 00.00 sati 15. lipnja, odnosno u ponoć s 14. na 15. lipnja.

Naplatne kućice do daljnjega će ostati, međutim rampe će biti podignute i promet će se odvijati bez zaustavljanja. Vozila u smjeru Krka prometnom regulacijom usmjeravat će se u dvije prometne staze, dok će vozila u smjeru kopna prometovati kao i do sada odnosno jednom prometnom trakom.

Horizontalna i vertikalna signalizacija biti će prilagođena i informirat će korisnike o novom režimu besplatnog korištenja Krčkog mosta.

U cilju postizanja što boljeg vođenja prometa i sigurnosti korisnika, mole se svi vozači da se pridržavaju ograničenja i prate prometnu signalizaciju kao i poruke na info-displejima.

Najave