Butković u Gospiću o ulaganjima u cestovnu infrastrukturu Ličko-senjske županije

  • Slika /slike/foto 12_23/foto PPVRH-GOSPIC 11-12_23/nsl PPVRH-GOSPIC 11-12_23.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u ponedjeljak je u Gospiću na sastanku sa ličko-senjskim županom Ernestom Petryjem razgovarao o ulaganjima u cestovnu infrastrukturu na području Županije. Tom je prilikom uručio i ugovor potpisan sa Županijskom upravom za ceste vezano uz dodjelu sredstava za održavanje, rekonstrukciju i građenje cesta na području Županije u 2023. godini.
 
U izjavi za medije nakon uručenja ugovora Butković je istaknuo činjenicu kako je puno prometnica u Gradu Gospiću koje treba obnoviti te je iznađena mogućnost da se nađu sredstva u iznosu od 1,4 milijuna eura kako bi Županijska uprava za ceste mogla s tim sredstvima krenuti u obnovu najkritičnijih i najlošijih nerazvrstanih i lokalnih cesta na području Grada Gospića. „Mislim da je to jedan dobar početak, budući da će investicije krenuti odmah, a sukladno tome vidjet ćemo u sljedećoj godini, u narednim godinama da se takav jedan investicijski ciklus pokrene, odnosno nastavi i dalje“, nastavio je Butković te se osvrnuo na održani sastanak s predstavnicima regionalne i lokalne vlasti s područja ličko-senjske županije dodavši kako se na sastanku razgovaralo o ključnim cestovnim projektima poput kompletnog prometnog rješenja obilaznice Grada Gospića i Plitvičkih jezera. „To su veliki infrastrukturni projekti gdje Hrvatske ceste izrađuju projektnu i studijsku dokumentaciju, što očekujemo da će se sljedeće godine i završiti i onda ćemo tražiti i financijska sredstva kako bi se ta dva najveća cestovna projekta ovdje i realizirala“, zaključio je Butković.
 
Spomenuo je i ulaganja u lučku infrastrukturu na području Ličko-senjske županije, poput završenih projekata u luci Žigljen i Stinica te Primorske ulice u Novalji, koja je pri završetku.
 
Uz potpredsjednika Vlade i ministra Butkovića, župana Ličko-senjske županije Petryja na sastanku u Gospiću sudjelovao je i državni tajnik za cestovni promet, cestovnu infrastrukturu i inspekciju i zračni promet Tomislav Mihotić, gradonačelnik Gospića Karlo Starčević, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta d.o.o. Josip Škorić, ravnatelj Uprave za cestovni promet, cestovnu infrastrukturu i inspekciju Dražen Antolović, ravnatelj Županijske uprave za ceste Luka Matijević i drugi.

Najave