Vlada RH: Usvojen prijedlog Odluke davanju suglasnosti Ministarstvu za sklapanje Ugovora o sufinanciranju javne usluge u cestovnom prijevozu putnika sa Šibensko - kninskom županijom i za preuzimanje obveza na teret sredstava Državnog proračuna, za razdoblje od 2025. do 2031. godine, vrijednosti 22,1 milijun eura

Usvajanjem ove Odluke daje se suglasnost Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture za sklapanje Ugovora o sufinanciranju javne usluge u cestovnom prijevozu putnika sa Šibensko - kninskom županijom, za razdoblje do 31. svibnja 2031. godine i za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna Republike Hrvatske, za razdoblje od 2025. do 2031. godine, u ukupnom iznosu od 22,1 milijun eura.

Šibensko - kninska županija je provela natječajni postupak i odabrala prijevoznike stoga Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture temeljem ove Odluke osigurava 75% bespovratnih sredstava za održavanje i sufinanciranje prijevoza redovnih učenika srednjih škola te obavljanje županijskog prijevoza putnika, čime Vlada RH značajno pomaže u podizanju kvalitete i sigurnosti putničkog prijevoza stanovništva ove Županije.

Podsjetimo, zakonodavnim okvirom i temeljem Odluke Vlade RH uspostavljena je mogućnost da županije krenu u uspostavu javne usluge, odnosno, odrede mrežu linija na svome području te nastavno raspišu javne natječaje i s prijevoznicima ugovore pružanje javne usluge u cestovnom prijevozu putnika na svojim područjima.

Vijesti iz medija