Vlada RH: Zaključci o prihvaćanju Izvješća o vođenim pregovorima za sklapanje Sporazuma i Dodatka Sporazumu između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o održavanju i rekonstrukciji cestovnih mostova na državnoj granici

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća o vođenim pregovorima za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o rekonstrukciji mosta Gunja (RH) – Brčko (BiH) na DC 214 (RH) / M14.1 (BiH). Ukupna vrijednost rekonstrukcije mosta procijenjena je na iznos od 3,98 milijuna Eura od čega Republika Hrvatska treba osigurati 1/2 financijskih sredstava u iznosu od ukupno 1,99 milijuna Eura (bez PDV-a). Sredstva će biti osigurana u financijskom planu Hrvatskih cesta d.o.o. za 2023., 2024. i 2025. godinu.
 
Na sjednici je usvojen i Prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća o vođenim pregovorima za sklapanje Dodatka Sporazumu između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Sporazumom će se osigurati održavanje novoizgrađenih mostova na rijeci Savi kod Gradiške i Svilaja, a za što su društva Hrvatske ceste d.o.o. i Hrvatske autoceste d.o.o. osigurala financijska sredstva iz vlastitog proračuna. Dodajmo kako izvršavanje Dodatka Sporazumu ne zahtijeva dodatna financijska sredstva iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Najave