Vlada RH: Uredba o objavi Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije o izgradnji cestovnog mosta kod stalnog graničnog prijelaza za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Kaštel (RH) – Dragonja (SLO)

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila prijedlog Uredbe o objavi Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije o izgradnji cestovnog mosta kod stalnog graničnog prijelaza za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Kaštel (RH) – Dragonja (SLO).
 
Naime, kako bi omogućile sigurnije i brže prelaženje državne granice, dvije vlade su 16. travnja 2021. godine u Bujama potpisale Sporazum o izgradnji novog cestovnog mosta kod graničnog prijelaza Kaštel – Dragonja.
 
Sporazumjele su se da će osigurati projektne, imovinsko-pravne i tehničke uvjete potrebne za izgradnju cestovnog mosta, zajedno s prilaznim prometnicama i pripadajućom infrastrukturom, dok će za izgradnju mosta biti objavljen međunarodni javni natječaj.
 
Ukupna procijenjena vrijednost izgradnje mosta iznosi 10 milijuna kuna, od čega Republika Hrvatska treba osigurati 1/2 financijskih sredstava ili ukupno 5 milijuna kuna.

Najave