Vlada RH: Usvojen prijedlog obavijesti o namjeri davanja koncesije u svrhu gospodarskog korištenja pomorskog dobra radi obavljanja djelatnosti uzgoja tune i obavljanja turističko - edukacijske djelatnosti u akvatoriju Iškog kanala

Na današnjoj je sjednici Vlade usvojen Prijedlog obavijesti o namjeri davanja koncesije u svrhu gospodarskog korištenja pomorskog dobra radi obavljanja djelatnosti uzgoja tune i obavljanja turističko - edukacijske djelatnosti u akvatoriju Iškog kanala.

Podsjetimo, riječ je o inicijativi trgovačkog društva Kali tuna d.o.o. koje je iskazalo interes za postupak dodjele koncesije na predmetnom području pomorskog dobra.

Ukupna površina koja se daje u koncesiju iznosi 210.000,00 metara kvadratnih, a nalazi se na lokaciji između otočića Fulija i Kudica, k.o. Mali Iž,, Grad Zadar.

Koncesija se daje u svrhu uzgoja tune, kapaciteta do 500 tona godišnje, na vremensko razdoblje od 20 godina. Ista između ostaloga uključuje i obavljanje turističko-edukacijske djelatnosti u jednom od kaveza kojem će moći pristupiti posjetitelji.

Procijenjena vrijednost koncesije iznosi 510 milijuna kuna.

Pisane vijesti