Vlada RH: Usvojen prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Odluke Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije

Slika /arhiva/VRH-ulaz.jpg
Na današnjoj je sjednici Vlade usvojen prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Odluke Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije.

Usvajanjem ove Odluke daje se suglasnost na Odluku Županijske skupštine kojom se proširuje lučko područje luke Bol, i to zbog gradnje novog lukobrana, a čime će se povećati zaštićeni morski akvatorij te istodobno omogućiti novi broj komunalnih i nautičkih vezova s pripadajućom infrastrukturom i kvalitetnijom uslugom u luci.

Također, daje se suglasnost i na proširenje lučkog područja luke Marina u korist novih komunalnih vezova lokalnog stanovništva.

Podsjetimo, riječ je o lukama koje su obuhvaćene Naredbom o razvrstavanju luka otvorenih za javni promet na području Splitsko-dalmatinske županije.

Pisane vijesti