Vlada RH: Usvojena Uredba o objavi Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Mađarske o korištenju, održavanju i rekonstrukciji cestovnih mostova na zajedničkoj državnoj granici

Slika /arhiva/VRH-ulaz.jpg
Na današnjoj je sjednici Vlade usvojen prijedlog Uredbe o objavi Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Mađarske o korištenju, održavanju i rekonstrukciji cestovnih mostova na zajedničkoj državnoj granici.

Ista se donosi radi potvrđivanja i objave Sporazuma o cestovnim mostovima, a kojeg su u Budimpešti, 2. listopada 2018. godine potpisali predstavnici dviju Vlada.

Podsjetimo, Sporazumom se uređuje korištenje, održavanje i rekonstrukcija cestovnih mostova, na način da će Vlada Republike Hrvatske sukladno trenutno važećim tehničkim i pravnim propisima u RH, osigurati korištenje, održavanje i rekonstrukciju dvaju mostova na rijeci Dravi, između Terezinog Polja i Barča, odnosno Donjeg Miholjca i Saboča.

Mađarska će pak strana osigurati korištenje, održavanje i rekonstrukciju dvaju mostova preko rijeke Mure i to mosta s tri otvora na državnoj cesti između Goričana i Letenja te mosta s pet otvora na autocesti između Goričana i Letenja.

Usvajanje ove Uredbe neće imati financijski učinak na Državni proračun Republike Hrvatske.


Najave