Održana svečana primopredaja vozila za Osječki Gradski prijevoz

Slika /arhiva/nsl MMPI-BUS-OS 2-2_19.jpg
Danas je u Osijeku održana svečana primopredaja 12 novih niskopodnih autobusa za Osječki Gradski prijevoz.

Na svečanosti je kao predstavnik resornog Ministarstva sudjelovao Damir Šoštarić, Načelnik Sektora u Upravi za EU fondove i strateško planiranje.Podsjetimo, ukupna vrijednost novih autobusa iznosi 20 milijuna kuna, od čega je 18 milijuna kuna osigurano kroz bespovratna sredstva EU fondova i Državni proračun, dok su preostala dva milijuna kuna osigurali Grad Osijek i tvrtka „Gradski prijevoz putnika“ (GPP).

Svečana primopredaja novih vozila održala se na središnjem gradskom Trgu Ante Starčevića, a pored mnogobrojnih Osječana i Osječanki, prisustvovali su joj i predstavnici županijskih i gradskih vlasti, među njima i Gradonačelnik Grada Ivica Vrkić. Na svečanosti je sudjelovao i direktor osječkog GPP-a Mario Šapina.

Primopredaji je prisustvovao i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić koji je prisutne podsjetio na sjednicu Vlade RH koja se u prosincu 2017. godine održala u Osijeku, i na kojoj je između ostaloga bilo riječi i o realizaciji ovoga projekta. Naime, upravo je današnja primopredaja novih autobusa istinska potvrda opravdanosti i kvalitete projekta Slavonija, Baranja i Srijem, kao i mnogih drugih aktivnosti koji se u sklopu rada Vlade RH provode na području pet slavonskih županija.

Zaključimo kako će obnova voznog parka osječkog GPP-a podići ukupnu kvalitetu javnog gradskog prijevoza u Osijeku čime će se svim korisnicima omogućiti jedna bolja i po mnogočemu kvalitetnija usluga. Ekološki prihvatljiva vozila pozitivno će utjecati i na poslovanje GPP-a, i to ponajprije kroz racionalizaciju troškova i bolju dostupnost javnog gradskog prijevoza.


Vijesti iz medija