Ronilački timovi pretražili područje kod potopljene olupine nestalih ribara, koordinirano traganje bez rezultata

Višednevna složena i međunarodno koordinirana akcija traganja i spašavanja, pokrenuta 2. svibnja u sjevernom Jadranu nažalost nije rezultirala pronalaskom nestalih te su svi raspoloživi resursi od jučer, 6. svibnja bili angažirani za potrebe provedbe podmorskih aktivnosti, u području pronalaska potopljene olupine dvojice nestalih hrvatskih državljana.

Od jutros, 7. svibnja ronilačke skupine Ministarstva unutarnjih poslova RH, u suradnji s roniocima Vatrogasne zajednice Istarske županije pretraživali su podmorje u području pronalaska potopljene olupine, na oko 10 nautičkih milja od Novigrada istarskog.

Današnje ronilačke aktivnosti bile su nastavak jučerašnjih ronilačkih napora s ciljem pronalaska nestalih ribara, kao i pripreme potonule olupine za vađenje na površinu, a šire područje podmorskog traganja osiguravale su brodice iz sastava LK Pula, brod Pomorske i aerodromske policije Pula te jedna vatrogasna brodica uz suradnju privatnog ribarskog broda.

Slijedom obustave koordiniranog traganja na moru za nestalim hrvatskim državljanima, daljnje aktivnosti od jučer su nastavljene u nadležnosti Lučke kapetanije Pula, čiji službenici traganje provode u okviru redovnog nadzora sigurnosti plovidbe.

Obalna radio postaja ORP Rijeka-radio do daljnjega će odašiljati obavijesti SECURITE i PAN-PAN prema svim sudionicima u pomorskom prometu, u širem području nestanka dvojice ribara.

Pisane vijesti