HŽ Infrastruktura donijela odluku o odabiru izvođača radova na dva projekta

HŽ Infrastruktura je dana 29. rujna 2022. donijela odluke o odabiru izvođača radova na projektima „Obnova pruge na dionici Zagreb Zapadni kolodvor (uključivo) – Zagreb Glavni kolodvor (isključivo)“  i „Unaprjeđenje željezničke infrastrukture kroz uspostavu mjernih stanica za sigurnosne i tehničke kontrole“.

Za izvođenje radova na projektu „Obnova pruge na dionici Zagreb Zapadni kolodvor (uključivo) – Zagreb Glavni kolodvor (isključivo)“ odabrana je ponuda tvrtke SWIETELSKY d.o.o. u vrijednosti 199.110.086,05 HRK bez PDV-a. Procijenjena vrijednost radova koji se u cijelosti financiraju iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti iznosila je 200.000.000,00 HRK bez PDV-a.

Za izvođenje radova na projektu „Unaprjeđenje željezničke infrastrukture kroz uspostavu mjernih stanica za sigurnosne i tehničke kontrole“ kao ekonomski najpovoljnija ponuda odabrana je ponuda zajednice gospodarskih subjekata ELEKTROKEM d.o.o. i Iskratel d.o.o. u vrijednosti 57.799.990,17 HRK bez PDV-a. Procijenjena vrijednost radova koji se sufinanciraju iz Instrumenta za povezivanje Europe (Connecting Europe Facility – CEF) iznosila je 126.776.000,00 HRK bez PDV-a.

Najave