Rezultati inspekcijskih nadzora Sektora inspekcije sigurnosti cestovnog prometa i cesta u 9. tjednu 2024. godine

  • Slika /slike/foto ICPC/foto ICPC T9/nsl ICPC 9T 3-3_24.jpg
  • Slika
Viši inspektori cestovnog prometa u obavljanju inspekcijskih nadzora putničkog i teretnog prijevoza, temeljem Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, Zakona o prijevozu opasnih tvari i Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sukladno 9. tjednom planu rada, u razdoblju od 26. veljače do 3. ožujka izvršili su nadzore nad vozilima domaćih i stranih prijevoznika na cestovnim prometnicama RH, uključujući granične prijelaze te nadzore u prostorima prijevozničkih poduzeća.

Inspekcijskim pregledima, prilikom kojih je sačinjeno ukupno 243 zapisnika, utvrđeno je 128 prekršaja te izdano 17 obaveznih prekršajnih naloga, 11 prekršajnih naloga, 2 optužna prijedloga, 2 opomene, jedno rješenje o privremenom isključenju vozila iz prometa i jedno rješenje o privremenoj zabrani. Ukupno je izrečeno 92.848,08 eura kazni, od kojih je naplaćeno 40.220,88 eura.

Inspektori cesta, temeljem Zakona o cestama, u 25 inspekcijskih pregleda te sastavili 12 zapisnika prilikom kojih su utvrdili 40 nepravilnosti, za koje je izdano 8 rješenja o otklonu nedostataka te je izdan jedan prekršajni nalog.